06-08-09

BEKER VAN BRABANT 1 : NIEUWRODE - KMJ FC ZICHEM 4-0

Na de ruime overwinning tegen de buren van Okselaar trok de eerste ploeg met het volste vertrouwen naar RC Nieuwrode voor de eerste match van de Beker van Brabant. Meteen ook een goede waardemeter met het oog op het komende voetbalseizoen tegen één van de kersverse stijgers naar derde provinciale .

aftrap nieuwrode

Trainers Kris VAN AERSCHOT die wel moest rekening houden met enkele geblesseerdsen en vakantiegangers, koos voor volgende elf aan de aftrap :    Pieter VANDEWEYER , Nico WINDELINCKX , Tim JORDENS , Wout VERMEEREN , Lucas PUTSEYS , Kevin WOUTERS , Wim BONROY , Adriaan BOVIN , Nico VANDECAREAN , Koen BRANDERS en Cedric PEETERS ( kapitein )

Het was de thuisploeg die snel van start ging wat hen een paar achtereenvolgende corners opleverde, maar gelukkig zonder erg. Daarna was het de beurt aan Zichem die zelfs minutenlang de betere ploeg was. Eerst een mooie actie van aanvoerder Cedric PEETERS maar zijn ultieme voorzet raakte niet waar hij zou moeten zijn.   Een mooie vrije trap van Lucas PUTSEYS richting Wim BONROY die er net niet met zijn hoofd bij kon.  Even later valt een nieuwe vrije trap voor de slof van Cedric die nipt naast tikt.  Een nieuwe vrije trap van Lucas komt bij Koen BRANDERS die net iets te lang wacht om af te drukken en weg kans. 

Na een kwartier kwam de thuisploeg er nog eens uit, maar de bal ging voorlangs en cedirc mistdaarna was het weer 20 minuten al Zichem wat de klok sloeg al zat het bij de afwerkign niet echt mee.  Ondertussen moest de gekwetste Wim BONROY na 25 min. aan kant en in zijn plaats kwam Jonathan JACOBS. Een mooie actie van Koen BRANDERS bracht kapitein Cedric PEETERS in een droomposotie voor goal maar onze aanvoerder mistte onbegrijpelijk deze open doelkans. 
Even later alwaar een mooie  kans voor Zichem die wordt onderschept door een verdediger die terugspeelt naar zijn keeper die de terugspeelbal zelfs ongestraft mocht pakken... wat bij onze jongens uiteraard voor protest zorgde en dat leek meteen ook voor de kentering in de wedstrijd te gaan zorgen.

Want aan de overkant moest keeper Pieter VANDEWEYER twee keer op rij goed tussenbeide komen, maar in de 36ste min. was het dan toch zover en kon de thuisploeg met een snelle actie na een misverstandje achterin een beetje tegen de gang van zaken in, de openingstreffer tegen de netten duwen.  Even later geharrewar voor goal aan de andere kant maar niettegenstaande er veel Zichemspelers de bal nog raakten was er toch geen bij die het leer over de doellijn kreeg.  Ook een mooi afstandsschot van Lucas ging even later maar net over.  Het was daarentegen de thuisploeg die na tim jordenseen snelle tegenstoot de 2-0 op het bord brachten.

Tot overmaat van ramp kreeg Tim JORDENS vlak voor de rust nog rood voor natrappen. De ervaren vos temidden van de jonge Zichemspelers had wel eerst een rake trap te incasseren gehad en reageerde voor de ogen van de scheids en werd er dus mooi ingeluisd zodat Zichem nog een halve match met z'n tienen verder mocht.

Niettegenstaande de inbreng van Bob BIELEN voor deze tweede helft was de man meer situatie voor de thuisploeg nu duidelijk voelbaar.  Alsof dat allemaal nog niet voldoende was kreeg Nieuwrode op de koop toe nog twijfelachtige penalty ten geschenke van de arbiter na een tussenkomst van keeper Pieter en zo stond het al meteen 3-0 .  Dit leek Zichem definitief de adem af te snijden en het duurde dan ook niet lang alvorens de thuisploeg in een twee tegen twee situatie ook nog de 4-0 konden intikken.   In een poging om toch nog de eer te reddennog enkele verdienstelijke pogingen van Zichem .  Eerst was er een afstandschot van Jonathan JACOBS maar zijn poging ging naast. Even later wandelde laatste man Kevin WOUTERS voorbij een handjevol thuisspelers en legde de bal in de loop van Bob BIELEN maar de thuiskeeper bracht mooi redding. Ook een doelpoging van invaller Johan CEUPPENS tenslotte ging naast de kooi van de thuisploeg zodat Zichem scoreloos naar huis mochten in hun eerste match van de Beker van Brabant.

Volgende zondag staan zij in de Beker van Brabant voor een nog zwaardere opdracht en ontvangen zij voor eigen publiek derde provincialer KO BEGIJNENDIJK die twee seizoenen geleden kampioen werden in vierde en de reserven spelen zaterdag al voor eigen volk om 19u15 tegen VC Landorp.   

14:30 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.