06-08-09

FUSIEBEKER : SCHERPENHEUVEL SPORT - KMJ FC ZICHEM 5-0

Afgelopen zaterdag moesten de spelers van trainer Kris VAN AERSCHOT voor het eerst terug de wei op voor hun allereerste voorbereidingswedstrijd met het oog op het komende seizoen.

De eerste tegenstander werden de buren van Scherpenheuvel Sport die via de eindronde vorig seizoen in extremis opnieuw naar 2de provinciale promoveerden.

Een beetje een speciale wedstrijd voor "nieuwkomer"  Kevin WOUTERS die het meteen al tegen zijn teammaats van vorig seizoen mag opnemen en voor deze speciale gelegenheid meteen ook de kapiteinsband om de arm kreeg.

actie sch zch

Daarnaast nog heelwat nieuwe gezichten in de shirt van Zichem en dus ook heelwat puzzelwerk voor de trainer, om uit te vissen welke speler hij best op welke positie kan uitspelen, maar dat is nu eenmaal de bedoeling van dit soort voorbereidingswedstrijden.

Ploeg aan de aftrap : Pieter VAN DE WEYER - Diederik MATTHEUS - Pieter KEUNINCKX - Steven HEYLEN - Adriaan BOVIN - Tim JORDENS - Kevin WOUTERS (kapt) - Lucas PUTSEYS - Dean VETS - Jonathan JACOBS - Koen BRANDERS

Het eerste gevaar kwam er na 5 minuten van Scherpenheuvel die op onze rechterflank 2 verdedigers passeerde en de bal mooi onder keeper Pieter VAN DE WEYER schoof.

In de 11de minuut kan Pieter in eerste instantie een nieuwe treffer van het bord houden, maar uit de corner die op deze actie volgt , valt dan toch de 2 - 0

Ook Zichem kwam via een snelle actie van Dean VETS even gevaarlijk opzetten maar zijn pass kwam net ietsje te laat zodat Koen BRANDERS werd afgevlagd wegens buitenspel.

Even later alweer een mooie kans voor Zichem maar Jonathan JACOBS besuit naast. 

In de 35ste min. moest onze keeper alweer alles uit de kast halen om een nieuwe treffer te vermijden,  maar een paar minuutjes later kon de Scherpenheuvelse nieuwkomer Brecht Verstraeten toch de 3-0 binnenkoppen.

Dat was meteen ook de ruststand van deze eerste oefenpartij en na de pauze bracht de trainer achteraan met Jurgen DEN HOND, Tim VAN DIJCK en Johan "Stekke" STERCKX drie nieuwe spelers op het veld terwijl Tom NUYTS in de spits kwam postvatten. 

De kersverse tweede provincialer bracht maar liefst 9 nieuwe spelers in voor de tweede helft, waar het wachten was tot in de 11de minuut op een nieuwe treffer van Scherpenheuvel.

Een paar minuten later werd gewezen Zichemspeler Stefan LABENS door zijn gewezen ploegmakker Johan STERCKX foutief afgestopt in de zestien en het was LABENS zelf die de  5-0 op het bord bracht.

Daarna volgden er nog een handjevol kansen voor de Basiliekjongens maar verder dan die 5-0 forfaitcijfers raakten ze niet meer.

Volgende afspraak nu dinsdag 28.07 om 19.30u op de terreinen van HO Testelt voor de tweede wedstrijd van de fusiebeker tegen VC Okselaar, waarin we nog een aantal nieuwe spelers aan het werk kunnen zien.

Supporters allen op post.

   

   

14:16 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.