20-08-09

Di 18.08.09 : Oefenmatch : Rap. Wezemaal B - KMJ FC ZICHEM 5-1

Vorige dinsdag zakte de vernieuwde Zichemse eerste ploeg af naar Rapide Wezemaal voor de eerste echte test met het oog op het komende seizoen tegen het nieuwe Wezemaal B die straks in competitie in dezelfde reeks in 4de provinciale zullen aantreden.

Trainer Kris Van Aerschot koos voor de volgende elf aan de aftrap : Nico JANSE (kapitein) - Jonathan JACOBS - Steve HEYLEN - Lucas PUTSEYS - Kevin WOUTERS - Koen BRANDERS - Bob BIELEN - Dean VETS - Nico VAN DE CRAEN - Adriaan BOVIN en Cedric PEETERS.  Bank : Tim JORDENS en Peter KEUNINCKX

De thuisploeg ging bijzonder snel van start want al na amper 40 seconden werd een slechte terugspeelbal door de jonge Rapide aanvaller afgestraft en stond het al 1-0. Enkele minuten later moest keeper Nico alles uit de kast halen om een tweede goal te vermijden, doch echt heel lang zou het niet meer duren want in de 14de minuut omspeelde een Rapide aanvaller een paar spelers en ook onze keeper en tikte zo de 2-0 in het lege doel.   Aan de overzijde een kansje voor Zichem na een verre pass van Kevin WOUTERS tot bij Cedric PEETERS maar zijn schot kan de thuiskeeper niet verrassen.   Dan was het weer de beurt aan de thuisploeg die op het randje van buitenspel toch mochten verdergaan, maar Lucas PUTSEYS kan de bal nog rakelings over zijn eigen doel in corner werken.  Een paar minuten later trof de thuisploeg nog de doelpaal en daarna was het alweer Lucas die op een bijna identieke wijze een tweede keer de meubelen moest redden.  

wezem siche 2

In de 30ste minuut rukt Dean VETS alleen op de keeper af en wordt in de zestien stevig afgestopt doch niets aan de hand aldus de regerende scheidsrechter. Amper één minuutje later een nieuwe kans voor Zichem via Cedric die het vanuit een vrij scherpe hoek alleen probeerde, maar zonder succes. 

nico v d craenIn de 32ste minuut passt Kevin WOUTERS de bal naar    Nico VANDECRAEN ( zie foto ) maar zijn doelpoging sterft op de dwarslat. Geen geluk bij de afwerking dus voor Zichem die drie kansen op rij onbenut lieten, terwijl Wezemaal aan de overkant een corner mooie binnenknikken en zo de 3-0 op het scorebord brengen.   In de 40ste minuut een mooie actie tussen Dean VETS en Adriaan BOVIN die op zijn beurt gepakt werd op de rand van de zestien maar ook nu helemaal niets aan de hand volgens de spelleider.  De laatste kans van de eerste helft was voor Cedric die een vrije trap hoog over trapte. 

Het eerste gevaar uit de tweede helft was alweer het gevolg van een te korte terugspeelbal, maar deze keer trapt de Wezemaal-aanvaller de bal tegen de kruising.   Even later stond Tim JORDENS twee keer in de weg van een verre knal richting doel, maar uiteindelijk was de rebound toch raak en zo stond het 4-0 .

Aan de overkant een actie van Kevin WOUTERS maar zijn schot wordt afgeblokt en valt zo voor de slof van Adriaan BOVIN die toch de aansluitingstreffer tegen de netten wist te knallen.  Lang konden we echter niet genieten van dit doelpunt want Wezemaal kon met alweer een schitterend kopbaldoelpunt meteen aandikken tot 5-1 .    Even later een nieuwe kans voor Adriaan maar hij werd - nog maar eens -foutief afgestopt. Deze keer kende de scheids wel een vrije trap toe maar de bal van Tim voorbij de muur in de handen van de keeper. 

wezem siche 1

Meteen het laatste wapenfeit ook van deze oefenpartij die met zware 5-1 cijfers werd verloren.  Niet zo'n geslaagde eerste grote test dus voor het nochtans sterk vernieuwde Zichemse elftal tegen een toekomstige reeksgenoot...  of misschien is dit Wezemaal wel de torenhoge favoriet voor de titel in onze reeks...

Van zodra trainer Van AERSCHOT over de volledige kern zal kunnen beschikken, en dan denken we onder andere aan Wout VERMEEREN (vakantie) , Wim BONROY, Nico WINDELINCKX, scoremachine CONARD, die we ganse voorbereiding nog niet gezien hebben, de geschorste Koen NIJS, en waarom niet huidige topscorer "DE WOEKES", die nog tot half september in Afghanistan kampeert,  en ga zo nog maar even door zullen we hieromtrent snel meer duidelijkheid hebben.

Maar alvorens eind augustus de competitie echt gaat beginnen, staat er komende zondag nog een zeer zware partij op de kalender voor de Beker van Brabant tegen hzet vooralsnog ongeslagen Rillaar Sport.    

 

20:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.