24-08-09

Zo 23.08.2009 ; Beker v Brabant 4 : KMJ FC ZICHEM - Rillaar A 0-3

Voor de vierde en meteen ook laatste wedstrijd voor de beker van Brabant moest KMJ FC ZICHEM op eigen veld partij geven aan de nog ongeslagen groepsleiders van Rillaar Sport A .   Afgaande op de resultaten van beide ploegen uit de voorgaande wedstrijden beloofde deze partij alvast een heus doelpuntenfestival te gaan worden.

Niets was echter minder waar, want trainer Kris VAN AERSCHOT had resoluut voor de verdediging gekozen. Een keuze die aangevuld een uitstekend keepende Nico JANSE uiteindelijk ook de juiste bleek te zijn. 

actie tgen rillaar

Het anders zo vlot scorende Rillaar Sport haalde het uiteindelijk wel , zij het dan met slechts 0-3 en had hiervoor dan nog liefst twee penalties en een handjevol vrije trappen nodig. Logisch als je weet dat de Zichemnaars alles moesten uit de kast halen om de vlot bewegende groene jongens bijwijlen van de bal te houden.  De strijd werd zelfs zo hard gestreden dat verdediger Steven HEYLEN na 30 minuten moest vervangen worden door Nico WINDELINCKX . Even werd er gevreesd voor een gebroken neus maar dat bleek achteraf nog allemaal goed mee te vallen.

actie vrije trap rillaar
Na een aantal doelpogingen van Rillaar die door Nico keer op keer geweerd werden, was het uiteindelijk wachten tot in de scheidsrechter penalty floot voor een fout van Tim JORDENS in de zestien. Zo kwamen de bezoekers dan toch 0-1 voor en dat was meteen ook de vleiende stand bij de rust.

nico janse 3

Voor de tweede helft kwam Kristof NIJS mee uit de kleedkamer voor Nico VAN DE CRAEN.  Echt lang zou de invalbeurt van de hulptrainer echter niet duren want al in de 5de minuut kreeg hij een rode kaart onder de neus geduwd. Bij één van de weinige keren dat de bal toch voorbij de reusachtig keepende Nico raakte stond daar toch wel Kristof op de goede plaats om de bal uit de goal te plukken. Rood en de tweede penalty voor de bezoekers die zo op 0-2 kwamen.

Aanvallend kwam de thuisploeg er gedurende de ganse duur van de match niet of nauwelijks uit. Na zo'n 20 minuten in deze tweede helft kon Zichem dan toch een eerste keer voor gevaar zorgen langs Dean VETS die alleen voor de keeper kon verschijnen maar hij tikte de bal net naast.

Het was daarentegen Rillaar dat met een verre knal de cijfers nog wat kon aandikken om zo na een halfuur in de tweede helft de 0-3 eindstand vast te leggen .

Al bij al een vleiend resultaat voor dit Zichem dat  volgende week voor de eerste match van de competitie op bezoek mag bij Motbroek.     

PLOEGOPSTELLING :  1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN (30' Nico WINDELINCKX ) - 21 Lucas PUTSEYS -  5 Bob BIELEN - 15 Jonathan JACOBS ( 69' Willy CUYPERS ) - 10 Kevin WOUTERS - 23 Cedric PEETERS - 22 Dean VETS - 11 Nico VANDECRAEN (46' Kristof NIJS )  - 12 Adriaan BOVYN 

35'  0-1 penalty   /  50' rood voor Kristof NIJS en 0-2 penalty /  75' 0-3

    

22:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.