31-08-09

Zond 30.08.2009 - 15.00u : Comp1 : SJV Motbroek - KMJFC ZICHEM 2-2

Voor de eerste afspraak van de nieuwe competitie moest trainer Kris Van Aerschot met zijn sterk vernieuwde Zichemse elftal naar Motbroek, waarvoor hij volgende selectie maakte  1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN - 3 Lucas PUTSEYS - 7 Bob BIELEN - 10 Kevin WOUTERS - 22 Dean VETS -  23 Cedric PEETERS - 9 Koen BRANDERS - 15 Jonathan JACOBS en  12 Adriaan BOVYN  -  wisselspelers : Tim VAN DIJCK - Pieter STERCKX - Niko WINDELINCKX en Nico VANDECRAEN

briefing motbro

Trainer Kris liet niets aan het toeval over en nam in de voorbereiding op deze wedstrijd ruim de tijd voor een briefing met de spelers en dat bleek lonende want al in de allereerste minuut waait een vrije trap van Tim JORDENS gevaarlijk dicht rechtstreeks naar goal, maar de thuiskeeper liet zich niet verrassen.  Even later stuurt Kevin WOUTERS een diepe pass langs de zijlijn naar Cedric PEETERS maar ook dit levert niet echt doelgevaar op .   bis scoort 1 steIn de 9de minuut kan Motbroek een eerste keer voor gevaar zorgen met een afstandsschot dat niet eens zo ver over doel zweeft.   Na 13 minuten brengt Dean VETS met een vrije trap de thuiskeeper even in de problemen maar de misser van de keeper verrast eveneens de Zichemse aanvallers.  Twee minuten later levert een fout op Kevin Wouters een nieuwe vrije trap op. Dean plaats de bal nagenoeg op identieke wijze als net ervoor en deze keer stond Steve HEYLEN wel op de juiste plaats om er met een stevige kopbal 0-1 van te maken.   

zichem scoort tegen motbroek
adri scoort 2In de 17de min. een soortgelijke actie vanop de andere kant en ook nu kan Steve er zijn hoofd tegen zetten , maar de keeper stond deze keer wel op de goede plaats.   In de 19de minuut brengt een terugspeelbal de thuiskeeper wel even in de problemen.  Hij ontzet tegen het lichaam van Adriaan BOVYN die met een beetje geluk de bal eerst voor de slof krijgt en zo de 0-2 voorsprong op het bord brengt.

Na het tweede Zichemse doelpunt stak de thuisploeg een extra tandje bij en kwamen zij geregeld gevaarlijk opzetten.  

actie motbr zichem

In de 35ste minuut werden zij dan eindelijk beloont voor hun inspanningen en lukt de thuisploeg de aansluitingstreffer.   Naar het einde van de tweede helft nog twee pogingen van Jonathan JACOBS en eenmaal een verre bal van Adriaan maar een derde Zichemse treffer kwam er niet, zodat onze jongens met een 1-2 voorsprong mochten gaan rusten.

Snelle start van Zichem in de tweede helft met een mooie actie van Cedric PEETERS vanop de flank, maar zijn pass komt niet waar hij het graag had gewild en even later komt Kevin WOUTERS na een één-tweetje alleen voor de keeper , maar hij wordt afgevlagd wegens offside.  In de 13de min kon Nico JANSE met de knieen redding brengen op een vrije trap van de thuisploeg. Een tiental minuten later moest Lucas PUTSEYS het leer ontzetten maar zijn hoge bal valt terug in het pak, maar het schot raakt niet voorbij de vele Zichemse benen die voor goal komen postvatten waren.   In de 26ste min. ligt een verre uittrap van Nico aan de basis van een Zichemse . Dean tikt door naar Jonathan die tussen de keeper en een verdediger toch nog net met zijn voet bij het leer kan, maar zijn tikje kent geen vervolg.  Meteen aan de overzijde gaat een knal van Motbroek nipt voorlangs, maar in de 34ste minuut gebeurde dan toch waar heel de Zichemse aanhang al een tijdje voor had gevreesd. Motbroek kon na een vrije trap in de rebound toch de gelijkmaker tegen de netten prikken .  Zichem probeerde nog langs Kevin, die foutief werd afgestopt.  De vrije trap van Dean gaat ver naast.  Aan de andere kant gaat een vrije trap van thuisploeg nipt over de Zichemse kooi.  Even later lanceert Kevin de snelle Dean, die alleen op goal afstevende maar de keeper is net voor hem aan de bal en weg kans .

Dat was meteen ook het laatste wapenfeit uit deze enorm spannende openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, waarin Zichem meteen ook al zijn eerste puntje mee huiswaarts mag nemen.  In princiepe een mooi resultaat op verplaatsing, doch als je eerst met 0-2 op voorsprong komt, had er beslist ietsje meer ingezeten.

Volgende week krijgt Zichem voor eigen volk het bezoek van de buren van de Keiberg, die dit weekend naar eigen zeggen een slechte match speelden en thuis met 1-3 de boot ingingen tegen Betekom.  Voor heelwat jongens volgende week een blij weerzien met hun teammaats van vorig seizoen, maar los daarvan is zo'n ZICHEM - KEIBERG elk seizoen zowiezo weer iets aparts.  Allen daarheen dus. 

de cijfers : 1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN - 3 Lucas PUTSEYS - 7 Bob BIELEN - 10 Kevin WOUTERS - 22 Dean VETS -  23 Cedric PEETERS - 9 Koen BRANDERS (57 min Nico VANDECRAEN )  - 15 Jonathan JACOBS en  12 Adriaan BOVYN (75ste min. Niko WINDELINCKX )

doelpunten  15 min. 0-1 Steven HEYLEN (asssit Dean Vets)  /  19 min. 0-2 Adriaan BOVYN  /  35ste min.  1-2 Motbroek  /  tweede helft 79 ste min 2-2  Motbroek

gele kaarten  Koen BRANDERS  /  tweede helft  5 min : Jonathan JACOBS

22:43 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.