31-08-09

Zond 30.08.2009 - 15.00u : Comp1 : SJV Motbroek - KMJFC ZICHEM 2-2

Voor de eerste afspraak van de nieuwe competitie moest trainer Kris Van Aerschot met zijn sterk vernieuwde Zichemse elftal naar Motbroek, waarvoor hij volgende selectie maakte  1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN - 3 Lucas PUTSEYS - 7 Bob BIELEN - 10 Kevin WOUTERS - 22 Dean VETS -  23 Cedric PEETERS - 9 Koen BRANDERS - 15 Jonathan JACOBS en  12 Adriaan BOVYN  -  wisselspelers : Tim VAN DIJCK - Pieter STERCKX - Niko WINDELINCKX en Nico VANDECRAEN

briefing motbro

Trainer Kris liet niets aan het toeval over en nam in de voorbereiding op deze wedstrijd ruim de tijd voor een briefing met de spelers en dat bleek lonende want al in de allereerste minuut waait een vrije trap van Tim JORDENS gevaarlijk dicht rechtstreeks naar goal, maar de thuiskeeper liet zich niet verrassen.  Even later stuurt Kevin WOUTERS een diepe pass langs de zijlijn naar Cedric PEETERS maar ook dit levert niet echt doelgevaar op .   bis scoort 1 steIn de 9de minuut kan Motbroek een eerste keer voor gevaar zorgen met een afstandsschot dat niet eens zo ver over doel zweeft.   Na 13 minuten brengt Dean VETS met een vrije trap de thuiskeeper even in de problemen maar de misser van de keeper verrast eveneens de Zichemse aanvallers.  Twee minuten later levert een fout op Kevin Wouters een nieuwe vrije trap op. Dean plaats de bal nagenoeg op identieke wijze als net ervoor en deze keer stond Steve HEYLEN wel op de juiste plaats om er met een stevige kopbal 0-1 van te maken.   

zichem scoort tegen motbroek
adri scoort 2In de 17de min. een soortgelijke actie vanop de andere kant en ook nu kan Steve er zijn hoofd tegen zetten , maar de keeper stond deze keer wel op de goede plaats.   In de 19de minuut brengt een terugspeelbal de thuiskeeper wel even in de problemen.  Hij ontzet tegen het lichaam van Adriaan BOVYN die met een beetje geluk de bal eerst voor de slof krijgt en zo de 0-2 voorsprong op het bord brengt.

Na het tweede Zichemse doelpunt stak de thuisploeg een extra tandje bij en kwamen zij geregeld gevaarlijk opzetten.  

actie motbr zichem

In de 35ste minuut werden zij dan eindelijk beloont voor hun inspanningen en lukt de thuisploeg de aansluitingstreffer.   Naar het einde van de tweede helft nog twee pogingen van Jonathan JACOBS en eenmaal een verre bal van Adriaan maar een derde Zichemse treffer kwam er niet, zodat onze jongens met een 1-2 voorsprong mochten gaan rusten.

Snelle start van Zichem in de tweede helft met een mooie actie van Cedric PEETERS vanop de flank, maar zijn pass komt niet waar hij het graag had gewild en even later komt Kevin WOUTERS na een één-tweetje alleen voor de keeper , maar hij wordt afgevlagd wegens offside.  In de 13de min kon Nico JANSE met de knieen redding brengen op een vrije trap van de thuisploeg. Een tiental minuten later moest Lucas PUTSEYS het leer ontzetten maar zijn hoge bal valt terug in het pak, maar het schot raakt niet voorbij de vele Zichemse benen die voor goal komen postvatten waren.   In de 26ste min. ligt een verre uittrap van Nico aan de basis van een Zichemse . Dean tikt door naar Jonathan die tussen de keeper en een verdediger toch nog net met zijn voet bij het leer kan, maar zijn tikje kent geen vervolg.  Meteen aan de overzijde gaat een knal van Motbroek nipt voorlangs, maar in de 34ste minuut gebeurde dan toch waar heel de Zichemse aanhang al een tijdje voor had gevreesd. Motbroek kon na een vrije trap in de rebound toch de gelijkmaker tegen de netten prikken .  Zichem probeerde nog langs Kevin, die foutief werd afgestopt.  De vrije trap van Dean gaat ver naast.  Aan de andere kant gaat een vrije trap van thuisploeg nipt over de Zichemse kooi.  Even later lanceert Kevin de snelle Dean, die alleen op goal afstevende maar de keeper is net voor hem aan de bal en weg kans .

Dat was meteen ook het laatste wapenfeit uit deze enorm spannende openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, waarin Zichem meteen ook al zijn eerste puntje mee huiswaarts mag nemen.  In princiepe een mooi resultaat op verplaatsing, doch als je eerst met 0-2 op voorsprong komt, had er beslist ietsje meer ingezeten.

Volgende week krijgt Zichem voor eigen volk het bezoek van de buren van de Keiberg, die dit weekend naar eigen zeggen een slechte match speelden en thuis met 1-3 de boot ingingen tegen Betekom.  Voor heelwat jongens volgende week een blij weerzien met hun teammaats van vorig seizoen, maar los daarvan is zo'n ZICHEM - KEIBERG elk seizoen zowiezo weer iets aparts.  Allen daarheen dus. 

de cijfers : 1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN - 3 Lucas PUTSEYS - 7 Bob BIELEN - 10 Kevin WOUTERS - 22 Dean VETS -  23 Cedric PEETERS - 9 Koen BRANDERS (57 min Nico VANDECRAEN )  - 15 Jonathan JACOBS en  12 Adriaan BOVYN (75ste min. Niko WINDELINCKX )

doelpunten  15 min. 0-1 Steven HEYLEN (asssit Dean Vets)  /  19 min. 0-2 Adriaan BOVYN  /  35ste min.  1-2 Motbroek  /  tweede helft 79 ste min 2-2  Motbroek

gele kaarten  Koen BRANDERS  /  tweede helft  5 min : Jonathan JACOBS

22:43 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-09

Zond 30.08.2009 : Comp 1 : MOTBROEK - KMJ FC ZICHEM 2 - 2

Voor deze eerste match van de competitie ging het vernieuwde KMJ FC ZICHEM al meteen één puntje pakken uit bij Motbroek.   

Op zich niet slecht als je op verplaatsing een puntje gaat halen, maar als je weet dat Zichem langs  Steve Heylen en Adriaan Bovyn eerst op een 0-2 voorsprong kwamen,  had er ongetwijfeld nog heelwat meer ingezeten.

Een volledig verslag volgt later op deze bladzijde. 

20:52 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-09

SELECTIES VOOR HET WEEKEINDE

Hier de selecties voor dit weekend:
 
Reserven wedstrijd KMJFC - KVV Scherpenheuvel zat 29 augustus om 16u00:
 
Pieter VDW - Kristof NIJS - Johan STERCKX - Jeroen BOECKX - Tim VAN DIJCK - Robbe SWOLFS - Rudy SMETS - Pieter Sterckx - Steve Van Henterijk - Jurgen Dhondt - Kenny ? - Thomas Degives en nieuwkomer Jonas ?. Aangevuld met Boca Juniors Bart CLERCKX  en Ken DIERICKX.
 
A-Kern wedstrijd Motbroek - KMJFC A zon 30 augustus om 15u00:
 
Nico JANSE  - Jonathan JACOBS - Steve HEYLEN - Lucas PUTSEYS - Kevin WOUTERS - Koen BRANDERS - Bob BIELEN - Dean VETS - Nico VAN DE CRAEN - Adriaan BOVIN - Cedric PEETERS - Tim JORDENS - Nico WINDELINCKX en nog 2 spelers aan te duiden
 
Gr,
Kristof

18:30 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-09

Zo 23.08.2009 ; Beker v Brabant 4 : KMJ FC ZICHEM - Rillaar A 0-3

Voor de vierde en meteen ook laatste wedstrijd voor de beker van Brabant moest KMJ FC ZICHEM op eigen veld partij geven aan de nog ongeslagen groepsleiders van Rillaar Sport A .   Afgaande op de resultaten van beide ploegen uit de voorgaande wedstrijden beloofde deze partij alvast een heus doelpuntenfestival te gaan worden.

Niets was echter minder waar, want trainer Kris VAN AERSCHOT had resoluut voor de verdediging gekozen. Een keuze die aangevuld een uitstekend keepende Nico JANSE uiteindelijk ook de juiste bleek te zijn. 

actie tgen rillaar

Het anders zo vlot scorende Rillaar Sport haalde het uiteindelijk wel , zij het dan met slechts 0-3 en had hiervoor dan nog liefst twee penalties en een handjevol vrije trappen nodig. Logisch als je weet dat de Zichemnaars alles moesten uit de kast halen om de vlot bewegende groene jongens bijwijlen van de bal te houden.  De strijd werd zelfs zo hard gestreden dat verdediger Steven HEYLEN na 30 minuten moest vervangen worden door Nico WINDELINCKX . Even werd er gevreesd voor een gebroken neus maar dat bleek achteraf nog allemaal goed mee te vallen.

actie vrije trap rillaar
Na een aantal doelpogingen van Rillaar die door Nico keer op keer geweerd werden, was het uiteindelijk wachten tot in de scheidsrechter penalty floot voor een fout van Tim JORDENS in de zestien. Zo kwamen de bezoekers dan toch 0-1 voor en dat was meteen ook de vleiende stand bij de rust.

nico janse 3

Voor de tweede helft kwam Kristof NIJS mee uit de kleedkamer voor Nico VAN DE CRAEN.  Echt lang zou de invalbeurt van de hulptrainer echter niet duren want al in de 5de minuut kreeg hij een rode kaart onder de neus geduwd. Bij één van de weinige keren dat de bal toch voorbij de reusachtig keepende Nico raakte stond daar toch wel Kristof op de goede plaats om de bal uit de goal te plukken. Rood en de tweede penalty voor de bezoekers die zo op 0-2 kwamen.

Aanvallend kwam de thuisploeg er gedurende de ganse duur van de match niet of nauwelijks uit. Na zo'n 20 minuten in deze tweede helft kon Zichem dan toch een eerste keer voor gevaar zorgen langs Dean VETS die alleen voor de keeper kon verschijnen maar hij tikte de bal net naast.

Het was daarentegen Rillaar dat met een verre knal de cijfers nog wat kon aandikken om zo na een halfuur in de tweede helft de 0-3 eindstand vast te leggen .

Al bij al een vleiend resultaat voor dit Zichem dat  volgende week voor de eerste match van de competitie op bezoek mag bij Motbroek.     

PLOEGOPSTELLING :  1 Nico JANSE (kapt) - 6 Tim JORDENS - 17 Steve HEYLEN (30' Nico WINDELINCKX ) - 21 Lucas PUTSEYS -  5 Bob BIELEN - 15 Jonathan JACOBS ( 69' Willy CUYPERS ) - 10 Kevin WOUTERS - 23 Cedric PEETERS - 22 Dean VETS - 11 Nico VANDECRAEN (46' Kristof NIJS )  - 12 Adriaan BOVYN 

35'  0-1 penalty   /  50' rood voor Kristof NIJS en 0-2 penalty /  75' 0-3

    

22:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-09

SELECTIE VOOR HET WEEKEND

Na de donderdagtraining die wel een tiental minuten moest onderbroken worden wegens de zware regenbuien, maakte de Zichemse selectieheren Kris Van Aerschot en zijn assistent Kristof Nijs hun ploegen voor het komend weekend bekend :

Reserven tornooi in wolfsdonk zat 22 augustus (wedstrijden om 13u00 Wolfsdonk Sport-KMJFC en 14u00 KMJFC- Kortrijk-Dutsel):
 
Pieter VDW - Kristof NIJS, Johan STERCKX - Jeroen BOECKX - Tim VAN DIJCK - Yannick VAN DE PAER - Robbe SWOLFS - Rudy SMETS - Willy CUYPERS - Jonathan JACOBS en nieuwkomer Kenny ?. Aangevuld met 3 Boca Juniors Bart CLERCKX - Kristof CLERCKX en Ken DIERICKX.
 
A-Kern wedstrijd KMJFC- Rillaar Sport A zon 23 augustus om 16u00:
 
Nico JANSE  - Jonathan JACOBS - Steve HEYLEN - Lucas PUTSEYS - Kevin WOUTERS - Koen BRANDERS - Bob BIELEN - Dean VETS - Nico VAN DE CRAEN - Adriaan BOVIN - Cedric PEETERS - Tim JORDENS - Nico WINDELINCKX en nog 2 spelers aan te duiden
 
Gr,
Kristof

21:32 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-09

Di 18.08.09 : Oefenmatch : Rap. Wezemaal B - KMJ FC ZICHEM 5-1

Vorige dinsdag zakte de vernieuwde Zichemse eerste ploeg af naar Rapide Wezemaal voor de eerste echte test met het oog op het komende seizoen tegen het nieuwe Wezemaal B die straks in competitie in dezelfde reeks in 4de provinciale zullen aantreden.

Trainer Kris Van Aerschot koos voor de volgende elf aan de aftrap : Nico JANSE (kapitein) - Jonathan JACOBS - Steve HEYLEN - Lucas PUTSEYS - Kevin WOUTERS - Koen BRANDERS - Bob BIELEN - Dean VETS - Nico VAN DE CRAEN - Adriaan BOVIN en Cedric PEETERS.  Bank : Tim JORDENS en Peter KEUNINCKX

De thuisploeg ging bijzonder snel van start want al na amper 40 seconden werd een slechte terugspeelbal door de jonge Rapide aanvaller afgestraft en stond het al 1-0. Enkele minuten later moest keeper Nico alles uit de kast halen om een tweede goal te vermijden, doch echt heel lang zou het niet meer duren want in de 14de minuut omspeelde een Rapide aanvaller een paar spelers en ook onze keeper en tikte zo de 2-0 in het lege doel.   Aan de overzijde een kansje voor Zichem na een verre pass van Kevin WOUTERS tot bij Cedric PEETERS maar zijn schot kan de thuiskeeper niet verrassen.   Dan was het weer de beurt aan de thuisploeg die op het randje van buitenspel toch mochten verdergaan, maar Lucas PUTSEYS kan de bal nog rakelings over zijn eigen doel in corner werken.  Een paar minuten later trof de thuisploeg nog de doelpaal en daarna was het alweer Lucas die op een bijna identieke wijze een tweede keer de meubelen moest redden.  

wezem siche 2

In de 30ste minuut rukt Dean VETS alleen op de keeper af en wordt in de zestien stevig afgestopt doch niets aan de hand aldus de regerende scheidsrechter. Amper één minuutje later een nieuwe kans voor Zichem via Cedric die het vanuit een vrij scherpe hoek alleen probeerde, maar zonder succes. 

nico v d craenIn de 32ste minuut passt Kevin WOUTERS de bal naar    Nico VANDECRAEN ( zie foto ) maar zijn doelpoging sterft op de dwarslat. Geen geluk bij de afwerking dus voor Zichem die drie kansen op rij onbenut lieten, terwijl Wezemaal aan de overkant een corner mooie binnenknikken en zo de 3-0 op het scorebord brengen.   In de 40ste minuut een mooie actie tussen Dean VETS en Adriaan BOVIN die op zijn beurt gepakt werd op de rand van de zestien maar ook nu helemaal niets aan de hand volgens de spelleider.  De laatste kans van de eerste helft was voor Cedric die een vrije trap hoog over trapte. 

Het eerste gevaar uit de tweede helft was alweer het gevolg van een te korte terugspeelbal, maar deze keer trapt de Wezemaal-aanvaller de bal tegen de kruising.   Even later stond Tim JORDENS twee keer in de weg van een verre knal richting doel, maar uiteindelijk was de rebound toch raak en zo stond het 4-0 .

Aan de overkant een actie van Kevin WOUTERS maar zijn schot wordt afgeblokt en valt zo voor de slof van Adriaan BOVIN die toch de aansluitingstreffer tegen de netten wist te knallen.  Lang konden we echter niet genieten van dit doelpunt want Wezemaal kon met alweer een schitterend kopbaldoelpunt meteen aandikken tot 5-1 .    Even later een nieuwe kans voor Adriaan maar hij werd - nog maar eens -foutief afgestopt. Deze keer kende de scheids wel een vrije trap toe maar de bal van Tim voorbij de muur in de handen van de keeper. 

wezem siche 1

Meteen het laatste wapenfeit ook van deze oefenpartij die met zware 5-1 cijfers werd verloren.  Niet zo'n geslaagde eerste grote test dus voor het nochtans sterk vernieuwde Zichemse elftal tegen een toekomstige reeksgenoot...  of misschien is dit Wezemaal wel de torenhoge favoriet voor de titel in onze reeks...

Van zodra trainer Van AERSCHOT over de volledige kern zal kunnen beschikken, en dan denken we onder andere aan Wout VERMEEREN (vakantie) , Wim BONROY, Nico WINDELINCKX, scoremachine CONARD, die we ganse voorbereiding nog niet gezien hebben, de geschorste Koen NIJS, en waarom niet huidige topscorer "DE WOEKES", die nog tot half september in Afghanistan kampeert,  en ga zo nog maar even door zullen we hieromtrent snel meer duidelijkheid hebben.

Maar alvorens eind augustus de competitie echt gaat beginnen, staat er komende zondag nog een zeer zware partij op de kalender voor de Beker van Brabant tegen hzet vooralsnog ongeslagen Rillaar Sport.    

 

20:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zon 16.08 : Beker van Brabant 3 : Haacht Wespelaar - ZICHEM 6-1

Voor de derde match van de Beker van Brabant moest Zichem naar Haacht Wespelaar die vorig seizoen in derde provinciale nog een hele tijdlang mee gelijke tred konden houden met latere kampioen KFC Diest en Scherpenheuvel Sport.

Alweer een bijzonder moeilijke opdracht dus voor onze jongens wat ook al snel bleek uit de zware  6-1 eindcijfers.

Volgende zondag alweer een zware dobber want dan komt het voorlopig nog ongeslagen Rillaar Sport afgezakt naar de Kwalijkstraat voor de vierde en meteen ook laatste wedstrijd voor de Beker van Brabant, maar alvorens we zover zijn oefenen onze jongens dinsdagavond nog tegen kersvers reeksgenoot Rapide Wezemaal B die dit seizoen voor het eerst zullen aantreden in 4de provinciale.

Meteen een eerste echte test dus voor de vernieuwde Zichemse eerste ploeg.

17:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |