07-09-09

Zon 06.09.2009 : Comp2 : KMJ FC ZICHEM - Sna Keiberg 1-1

De eerste thuismatch van het nieuwe seizoen en meteen al de grote schok tegen de buren van Keiberg. Kassier van dienst Fabiola is er alvast helemaal klaar voor om de grote stormloop van toeschouwers te ontvangen

fabiola klaar voor de grote stormloop

Elk jaar opnieuw toch een beetje een speciale match en dat is dit seizoen zeker het geval want niet alleen Zichem trainer Kris VAN AERSCHOT stond één jaar geleden nog in het andere kamp, maar ook een handjevol spelers zoals Tim JORDENS , Steve HEYLEN, Niko WINDELINCKX, Dean VETS, die vandaag aan de aftrap staan, volgden in zijn spoor.  Zij willen deze derby tegen hun gewezen teammaats dan ook kost wat kost winnen. Na het gelijkspel van vorige week uit tegen Motbroek en de mindere prestatie van de Keiberg waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. 

Het waren echter de bezoekers die al meteen van bij de aftrap supersnel van start gingen, doch echt heel lang zou hun overwicht niet duren.  Aan de overkant probeerde Kevin WOUTERS het met een afstandschot maar de bal gaat naast. Even later stuurde Dean VETS de bal tot bij Bob BIELEN maar ook nu geen geluk bij de afwerking.  Na amper 9 minuten kijkt Cedric PEETERS al tegen een gele kaart aan na een botsing met één van de bezoekers.  Even later een actie van Kevin en Dean waardoor Adriaan BOVYN richting keeper kan oprukken, maar de bezoekende goalie was net ietsje sneller op de bal.   Aan de andere kant probeerde Keiberg het tot twee keer toe met een verre knal,  een eerste poging ging ver naast en de tweede werd door Tim in corner gekopt.  Een stevige dribbel van Kevin die passt op Jonathan JACOBS die verder doortikt naar Adriaanmaar ook nu blijkt het nog te vroeg voor de openingstreffer.  Aan de overzijde alweer een verre knal van de 10 van Keiberg, die afwijkt in corner.  Dan is het alweer al Zichem wat de klok slaat, zo komt Jonathan een paar keer alleen op de keeper af, maar telkens komt hij enkele centimetertjes te kort. Ook Adriaan schiet twee keer op goal, maar deze pogingen missen de nodige power om de keeper te kunnen verrassen.  Dan onderschept Jonathan een foutieve uittrap van de keeper, maar hij leek al even verrast door deze plotse kans en besluit op de keeper.   Dan weer een schot van ver van de Keibergse N 11 waarop Nico JANSE goed plat gaat.  Het was echter Jonathan die in de 39ste minuut de kans van de match kreeg om de openingstreffer tegen de netten te tikken,

jona jacobs heeft openingstreffer aan de voet (keiberg)

Een actie die begon bij Kevin die passt op Bob. Bob stuurt Lucas PUTSEYS diep en zet mooi voor goal waar Jonathan de bal mooi kan aanpakken. Hij gaat alleen op de keeper af , maar ook nu zat het niet echt meer bij de afwerking en meer dan een corner kwam er niet uit.  Uit deze corner volgt nog een geharrewar voor de goal van de bezoekers, maar ook nu viel de bal niet goed.  Beide teams mochten dan ook gaan rusten met een scoreloos gelijkspel.

Ook in het begin van de tweede helft leek Keiberg alweer in een hogere versnelling aan de partij te beginnen. Eerst probeerden zij vanuit een erg scherpe hoek maar de bal gaat over. Een tweede poging gaat niet eens zo ver naast de kooi van Nico JANSE en een volgende actie vanop de flank waait ook al over.  In de 8ste minuut is er een supersafe nodig van Nico die een kopbal nog in extremis kan over de lat tikken.   In de 11de minuut komt nieuwkomer Pascal VAN DIESTpascal v diest 2 in de ploeg voor Cedric die na zijn vroege gele kaart al een hele tijd erg voorzichtig moest zijn om geen tweede keer een kaart onder de neus te krijgen. Een mooie actie van Dean en de pas ingevallen Pascal waardoor Adriaan even voor gevaar kon zorgen.  Dan is het nog eens de beurt aan de bezoekers en ook nu moet Nico met de voeten redding brengen wanneer een bezoekende aanvaller alleen op goal afkomt.   Gevaar alweer geweken en dan passte Kevin op Dean die kan doortikken naar  Pascal VAN DIEST ( zie foto ) die zonder al te veel aarzelen de openingstreffer tegen de netten tikt. Nauwelijks een dik kwartier op het veld en al meteen raak, het kleine Zichem davert op zijn grondvesten want zij staan 1-0 voor tegen de buren van de Keiberg.    Nauwelijk even later mag diezelfde Pascal alweer alleen op de bezoekende keeper af, maar de scheidsrechter vond dat net ietsje teveel van het goede en floot voor buitenspel.  Met deze voorsprong besluit trainer Kris VAN AERSCHOT om spits Dean naar de kant te halen ten voordele van de meer verdedigend ingestelde Wout VERMEEREN .   De bezoekers schakelen opnieuw een versnelling hoger en Zichem trekt massaal terug naar achteren en moet de bezoekers laten komen.

zichem in de verdediging keiberg

In de 37ste minuut moet Bob een foutje maken om een oprukkende bezoeker af te stoppen. Gewezen Zichemspeler Dominic "Dockx" Nijs - zowat de beste Keiberg speler vandaag tegen zijn oude ploeg -  zet zich achter de bal.  Zijn vrije trap komt ter hoogte van de kleine baklijn op het hoofd van een vrijstaande Keiberg speler terecht die zo de gelijkmaker kan inknikken.  Keeper Nico - die overigens een goede partij pakte - neemt de schuld op zich en beweert zelf dat hij die voorzet had moeten hebben...   terwijl andere "kenners" aan de zijlijn dan weer stellen dat wanneer men in groep zo'n twintig meter hoger staat te verdedigen, dat foutje al op de middellijn moet gemaakt worden en dan kan zo'n vrije trap nooit voor enig doelgevaar zorgen...   Wie zal het zeggen...   Eén ding is echter wel een feit en dat is dat amper tien minuten na de treffer van Zichem de bordjes opnieuw gelijk staan.   Zichem probeert dan nog wel langs Wout, die foutief wordt afgestopt. De vrije trap van Lucas draait wel mooi rond de geelzwarte muur, maar de keeper stond wel op de goede plaats. Met nog een paar minuten te gaan een actie van Bob en Kevin die alweer Pascal diep kan sturen maar ook nu fluit de scheidsrechter voor offside. 

Dat was meteen ook de laatste kans voor de thuisploeg om eventueel alsnog de overwinning thuis te houden, maar het mocht alweer niet zijn en zo eindigde deze partij eens te meer op een gelijkspel.  Dubbel jammer want ook vorige week in Motbroek ging in de laatste minuten van de wedstrijd een overwinning in extremis nog verloren en ook vandaag werd een voorsprong in de slotfase van de wedstrijd nog uit handen gegeven.  Zodoende staan we nu met "slechts" twee schamele puntjes terwijl we "mits een klein beetje meeval" evengoed met een zes op zes nu mee aan de leiding hadden kunnen staan...     Al kunnen we in vergelijking met vorig jaar beslist niet echt klagen want de seizoensstart ziet er nu alvast heelwat beter uit.

PLOEGSAMENSTELLING en CIJFERS: 1 Nico JANSE ( Kapt ) - 6 Tim JORDENS - 4 Niko  WINDELINCKX - 17 Steven HEYLEN - 21 Lucas PUTSEYS - 10 Kevin WOUTERS - 5 Bob BIELEN  - 20 Cedric PEETERS ( 56ste min Pascal VAN DIEST  14 )  22 Dean VETS ( 74ste min. Wout VERMEEREN )  - 15 Jonathan JACOBS en 12 Adriaan  BOVYN . Overige wisselspelers : Tim VAN DIJCK en Kristof NIJS

Doelpunten :  72ste min  1-0  Pascal VAN DIEST /  82ste min 1-1  (Keiberg)

gele kaarten  :  9ste min Cedric PEETERS

22:44 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.