14-09-09

Zat 12.09.2009 : Comp3 : VC Langdorp- KMJ FC ZICHEM 4-2

Voor de derde afspraak van het seizoen moesten de jongens van Zichem op zaterdagavond naar VC Langdorp, die net zoals zij 2 punten pakten uit evenveel gelijke spelen tegen Rapide Wezemaal B, die we nog kennen van enkele weken geleden tijdens de voorbereiding en Betekom B die vorig seizoen nog in derde provinciale speelden.  Niet meteen de eerste de beste tegenstrevers dus, zodat het zeker geen makkelijke opdracht zou gaan worden. 

Trainer Kris VAN AERSCHOT moest de geschorste Tim JORDENS missen en in tegenstelling tot de twee vorige weken, waren ook Bob BIELEN, Niko WINDELINCKX en Adriaan BOVYN niet van de partij.  De vrijgekomen plaatsen in de basis werden opgevuld door Wout VERMEEREN en goalgetter Pascal VAN DIEST die ook vorige week al bij de vijftien waren terwijl ook Steve VAN HENTENRYCK en de uit schorsing teruggekomen Koen NYS, beiden meteen in de basis kwamen postvatten.  Peter KEUNINCKX , pas terug van vakantie ,  en Didi MATTHEUS waren de twee nieuwkomers op de bank naast Nico VANDECRAEN en Kristof NIJS. 

Het was Zichem die voor het eerste doelgevaar kon zorgen.  Een vrije trap van Dean MOREELS richting Steve HEYLEN, die passt op Pascal VAN DIEST?  Pascal legt de bal achteruit waar Kevin WOUTERS kan schieten maar zijn poging komt tegen de doelpaal terecht.  Even daarna een nieuwe vrije trap langs Koen NIJS deze keer, maar de bal waait hoog over en ver naast de kooi.    Dan was het twee keer de beurt aan de thuisploeg, maar een eerste poging gaat naast terwijl ook hun vrije trap na een foutje van Steven over gaat.  Op het halfuur moet Steve VAN HENTENRYCK met een lichte blessure noodgedwongen de strijd staken. Zijn plaats wordt ingenomen door Peter KEUNINCKX, die mee op het middenveld komt postvatten zodat Lucas PUTSEYS een rij achteruit schuift.   Even later een knappe actie van Dean VETS die voorzet naar Pascal VAN DIEST, maar die komt net enkele centimetertjes tekort om eerst op de bal te zijn. 

langdorp zichem 1

Even voor de rust een vrije trap voor de thuisploeg, Nico JANSE pakt de bal, maar moet na een botsing met een thuisspeler het leer opnieuw lossen en de rebound gaat binnen. Fout op de keeper is dan het meest logische besluit, maar de door de Langdorpse supporters reeds fel uitgejouwde scheidsrechter durfde het niet meer aan om ook de 1-0 af te keuren.  Nog net voor de pauze was er nog een mooie safe nodig van Nico om de thuisploeg van een tweede treffer te houden . 

Ook de eerste kans van de tweede helft is voor Zichem met een kopbal van Jonathan JACOBS  gevolgd door een supersnelle tegenactie van Langdorp, waarop Nico alweer eens al zijn kunnen moest tonen.  Even later lag Dean alweer aan de basis van Zichems doelgevaar maar het schot van Pascal gaat nipt voorlangs. Een paar minuten later een voorzet van Kevin vanop de flank en alweer Pascal pakt de voorzet ineens op de  slof, maar de bal gaat naast. In de 9de minuut een schitterende actie van Cedric PEETERS die vertrek vanop de flank en een paar man in de wind zet om uiteindelijk vanuit een zeer scherpe hoek de gelijkmaker binnen te schieten.   Lang duurde de Zichemse vreugde echter niet want na een snelle tegenactie valt domweg de 2-1 en nog eens drie minuten later kan Langdorp er na een corner zelfs 3-1 van maken.  Even later kijkt Kevin na een botsing met een thuisspeler tegen een gele kaart aan en nog geen minuutje later probeerde hij met een verre knal de Langdorpse goalie te verrassen, maar deze poging gaat naast. Dan was het nog eens de beurt aan Dean, maar zijn poging waait niet eens zo ver over de kruising. Na 20 minuten in de tweede helft mag Koen gaan rusten en komt Nico VANDECRAEN in de ploeg.  In de 22ste minuut komt Zichem nog eens gevaarlijk opzetten en na twee reddingen van de keeper is het uiteindelijk Pascal - alweer hij - die de 3-2 binnen knalt.  Er is opnieuw hoop voor Zichem en trainer Kris kiest resoluut voor de aanval en stuurt ook verdediger Steve HEYLEN mee de spits in.  Jammer genoeg valt de volgende treffer aan de overkant na een misverstandje tussen keeper Nico en Lucas die zelf de 4-2 tegen de netten doet verdwijnen.   Even later moest Nico nog maar eens al zijn kunnen tonen om een nog zwaardere score te voorkomen.  Daarna was het Zichem dat bleef zoeken naar een derde treffer. Eerst was er een mooie rush van Peter KEUNINCKX die afdrukt op de keeper. Daarna een verre knal van Kevin WOUTERS waarop de thuiskeeper alles uit de kast moest halen om het leer in corner te tikken. Dan was het Dean die een doorgekopte bal naar doel kopte maar ook nu geen succes bij de afwerking. Vlak voor het eindsignaal stuurt Kevin met een verre pass interim spits Steve weg richting keeper, maar zijn poging gaat over.   Het mocht dus weer niet zijn en zodoende moesten onze moegestreden elf de grasmat verlaten met toch wel zware 4-2 cijfers.

Veel te zware verliescijfers voor het spel dat Zichem vandaag heeft laten zien. Laat ons hopen dat we ook de volgende weken eenzelfde strijdlust mogen te zien krijgen en dan zullen de puntjes beslist volgen.  Misschien volgende week al voor eigen volk tegen het nog ongeslagen Kortrijk Dutsel , dat dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt te slikken kreeg...     

PLOEGSAMENSTELLING en cijfergegevens    1 Nico JANSE (kapt) / 8 Wout VERMEEREN / 13 Steve VAN HENTENRIJCK (30° Peter KEUNINCKX ) / 17 Steve HEYLEN  /  21 Lucas PUTSEYS /  20 Cedric PEETERS  /  10 Kevin WOUTERS  /  15 Jonathan JACOBS /     22 Dean VETS  /  11 Koen NIJS  (65° Nico VANDECRAEN)  /  7 Pascal VAN DIEST   / overige wisselspelers: Kristof NIJS en Didi MATTHEUS

gele kaarten  :  62ste min Kevin WOUTERS

doelpunten eerste helft : 44ste min 1-0 Langdorp  /  tweede helft : 54ste min 1-1  Cedric PEETERS /  56ste min 2-1  /  59ste min. 3-1  /  67ste min 3-2  Pascal VAN DIEST  /   76 min. 4-2 own goal Lucas PUTSEYS  -

21:33 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.