20-09-09

Zon 20.09.09: Comp4: KMJ FC ZICHEM- Kortrijk Dutsel 2-0

Voor deze 4de afspraak van het seizoen mocht Zichem de ploeg van Kortrijk Dutsel verwelkomen in de Kwalijkstraat.  Momenteel op een gedeelde vierde stek in de algemene rangschikking dank zij een 4-0 zege thuis tegen Gelrode in de openingsmatch en twee keer 0-0  op verplaatsing tegen nieuwkomer Wezemaal en het uit derde gedegradeerde Betekom.   Voorlopig dus nog ongeslagen dit seizoen en meer nog, zij moesten tot op heden nog geen enkel tegendoelpunt slikken...

Alweer dus geen eenvoudige opdracht voor de jongens van trainer Kris VAN AERSCHOT die nog steeds de geschorste Tim JORDENS moet missen terwijl ook Niko WINDELINCKX (rugproblemen) en de vorige week aardig spelende Peter KEUNINCKX (2 weken rusten na inspuiting) niet inzetbaar waren.  Adriaan BOVYN en Bob BIELEN waren er in tegenstelling tot vorige week wel opnieuw bij en pakten meteen hun plaatsje in de basis terug in.

De bezoekers begonnen sterk aan de match met een mooie actie vanop de flank die werd voorgezet naar een vrijstaand mannetje die alle tijd kreeg om de bal te controleren en af te drukken...

zichem  kd  verdediging

Keeper Nico JANSE kon het leer nog net voldoende raken en Kevin WOUTERS ruimde op voor de doellijn .  Aan de overkant een mooie actie van Adriaan BOVYN maar zijn schot werd gered door de keeper. De rebound was opnieuw voor Adriaan die achteruit legde op Cedric PEETERS maar die kon net niet afdrukken.  Even later lag Pascal VAN DIEST aan de basis van een nieuwe gevaarlijke situatie. Hij passt naar Adriaan die Cedric wil bereiken maar de bal gaat net iets te snel.  Ook Pascal zelf kan nog twee keer voor gevaar zorgen en ook Cedric probeerde nog eens , maar zonder succes.  Een mooie Zichemse aanval brengt Kevin in schietpositie maar zijn schot wordt afgeblokt.  Aan de andere zijde nog even de bezoekers met een vrije trap zonder erg en dan is het weer de beurt aan de thuisploeg. Een corner komt tot bij Kevin die zijn doelschot tot twee keer toe alweer in het pak ziet afgestopt worden. De bezoekers kunnen ook nog even voor gevaar zorgen als een aanvaller een voorzet in één tijd op de slof neemt , maar zijn poging gaat een paar meterkes naast de kooi van Nico. zichem kd pacal v d alweer goal
Een paar minuutjes voor de rust aan de overkant een mooie actie van Adriaan die de bal nadien opzij legt voor onze topscorer Pascal VAN DIEST die ook nu niet twijfeld en de 1-0 openingstreffer tegen de netten tikt. Vlak voor het eindsignaal nog een vrije trap voor de bezoekers maar de bal gaat naast zodat onze jongens met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer mogen.

Meteen al na de herneming een verre pass naar Dean VETS die de bal nog net kan onderscheppen voor de bezoekende keeper, maar deze laatste blijft fel aanklampen zodat Dean niet echt veel kan beginnen met het leer. Aan de overkant een corner voor de bezoekers waarna de bal wat blijft hangen voor de Zichemse kooi.  Een en ander resulteerde nog in een vrije trap voor de bezoekers maar de bal gaat hog over.   In de 13de minuut komt Koen Nijs de plaats innemen van Dean.  Even later ligt Koen meteen mee aan de basis van een gevaarlijke actie van de thuisploeg na een dubbele één-twee met Pascal, maar deze laatste krijgt de bal niet goed voor de voet en dus vooralsnog geen tweede treffer voor hem.   Een supersnelle tegenstoor van de bezoekers brent ei zo na de gelijkmaker op het bord maar de aangespeelde aanvaller mist een reuzenkans voor open goal.  Een mooi nummertje van Bob BIELEN die passt op Pascal maar deze actie wordt afgevlagd wegens offside.  Aan de overkant moet Nico nog eens alles uit de kast halen om een schitterende kopbal van Kortijk Dutsel over de dwarsligger te tikken en dan is het opnieuw de beurt aan de thuisploeg om voor gevaar te zorgen.  Pascal kan na een mooie actie de bal onder de bezoekende doelman schuiven richting goal, maar niemand is gevolgd om het geheel mooi af te werken. Nauwelijks even later fluit de scheidsrechter voor een strafschop voor Zichem. Koen NIJS neemt de verantwoordelijkheid op zich en maakt zich op voor deze elfmeter.

zichem kd penalty koen nijs

en Koen mist niet en zo staat het 2-0 voor de thuisploeg en vreugde alom bij de spelers die met nog een tiental minuten te gaan een stapje dichter komen bij die reeds lang verwachte verdiende eerste zege van het seizoen.

zichem kd  vreugde na verlossende 2  0

Vlak na deze tweede treffer komt Diederik MATTHEUS in de ploeg voor Pascal VAN DIEST   De bezoekers proberen nog iets terug te doen via een vrije trap maar de bal gaat hoog over.  Met nog zo'n vijf minuten op de klok brengt trainer VAN AERSCHOT ook nog Koen BRANDERS in voor Adriaan.  Even later wordt Cedric nog foutief afgestopt en mag Koen Nijs een vrije trap nemen, maar de bal  gaat over.  In de slotminuten lag diezelfde Koen Nijs met een mooie voorzet alweer aan de basis van Zichems gevaar maar de kopbal van Didi kwam tegen de paal en rolde nog gevaarlijk voor goal, maar de bal wilde er niet in en er was ook niemand mee gevolgd om af te werken.   De scheidsrechter liet nog zo'n drie minuten overspelen, maar de 2-0 stand bleef op het bord.

Eerste zege voor Zichem die afgaande op hun prestaties tijdens de voorgaande wedstrijden al lang eens de drie punten verdienden en dat vandaag uitgerekend tegen een tegenstrever die dit seizoen nog geen enkele match verloren had en voor hun bezoek aan dit Zichem ook nog geen enkele tegengoal binnen gekregen hadden.  We zitten duidelijk op de goede trein nu,  hopelijk kunnen ze hiervan volgende week tegen Gelrode de bevestigen brengen. 

PLOEGSAMENSTELLING / CIJFERS  1. Nico JANSE (Kapt) / 8. Wout VERMEEREN / 21 Lucas PUTSEYS / 17 Steven HEYLEN /  7. Bob BIELEN /  10. Kevin WOUTERS  /  15 Jonathan JACOBS  /  20  Cedric PEETERS  /  22 Dean VETS (58ste min: 11. Koen NIJS) /  12 Adriaan BOVYN (85ste min.  9. Koen BRANDERS) /  16. Pascal VAN DIEST (79ste min. :  2. Didi MATTHEUS )

DOELPUNTEN : Eerste Helft  :  42ste min. 1-0 Pascal VAN DIEST  /  Tweede helft :  78ste min.  2-0  Koen NIJS ( strafschop)

23:02 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.