25-09-09

Kan Zichem zorgen voor eerste thuisnederlaag van Gelrode ?

Volgende zondag moet Zichem op bezoek bij VV Gelrode, die dit seizoen op eigen terrein nog niet verloren hebben.  Voor eigen volk pakten zij telkens een punt tegen Lubbeek B en Wezemaal B, wat hun puntentotaal op 2 stuks bracht.   

Maar zoals we vorige zondag al hebben gezien tegen Kortrijk Dutsel moet er natuurlijk voor alles een eerste keer zijn.  Zij hadden tot dan toe nog geen enkele keer verloren en bovendien nog geen enkel tegendoelpunt moeten slikken, maar toch stuurden onze jongens hen met 2-0 terug naar huis. Uitgerekend datzelfe  Kortrijk Dutsel dat in de openingsmatch van het seizoen Gelrode met 4-0 heeft verslagen...   

Hopelijk kunnen onze jongens komende zondag in Gelrode nog eens lekker stunten en de thuisploeg zodoende hun eerste thuisnederlaag van het seizoen aansmeren.

Wel even opletten toch, want vorige week was dit Gelrode met 3 treffers op het veld van Betekom B  ( 5-3 verlies )  nog zeer goed bij schot...    maar laat ons hopen dat trainer Kris VAN AERSCHOT en zijn mannen de drie punten toch mee naar het dorpje van "De Witte en Pastoor Munte"  zullen brengen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

UIT DE OUDE DOOS  :  VV GELRODE - KMJ FC ZICHEM

Zo'n jaar of vijf geleden was diezelfde wedstrijd veruit de match met het hoogste aantal toeschouwers ooit gezien in een duel in vierde provinciale ...  Hieronder een weergave van het verslag dat "onze reporter ter plaatse" toendertijd maakte over dit unieke gebeuren.  

... Oorzaak van dit alles vas de aanwezigheid van de filmploeg van VRT boegbeeld logo vrt programmaBart PEETERS voor de opnames van het programma "GEEN ZORGEN TOT PANIEK" over de slechtste voetbalploeg van ons land. 

Voor alle duidelijkheid toch wel even vermelden dat zij daarmee niet ons eigen KMJ ZICHEM bedoelden, maar wel degelijk de thuisploeg voor ogen hadden.  Het toeval wilde wel - of was het dat nu net niet...  ??? dat VV GELRODE die bewuste zondag wel tegen Zichem de wei in moesten. Het hele gebeuren werd opgevat als een heuse Championsleague wedstrijd met de aanwezigheid van presentatior Carl Huybrechts en met studiogasten Gille Van Binst en Bobke Peeters, voor hun deskundige commentaren.  

van gelderSinds die bewuste zondagavond van de TV uitzending werden de namen van de Zichemse goalgetter Kristof CLEEMPUT en van sterkhouder Rudy VAN GELDER, die voor het oog van de VRT camera's stevig werd onderuit gehaald en nadien ook nog met een actiefoto te bewonderen vas in de STORY, in één adem genoemd met deze van 's lands meest bekende voetballers.   

Ook onze allerjongste talenten - vandaag onze miniemen en preminiemen - ontsnapten niet aan het oog van VRT camera's want zoals dat bij grote wedstrijden gebruikelijk is, moesten onze benjamins en duiveltjes samen met de spelers van de eerste ploeg samen het veld op. 

samen met de 1ste het veld op

zegenen
" Toch wel een hele eer voor die gasten van Gelrode om uitgerekend met onze jonge voetbalvedetten samen op TV te mogen komen. Laten we immers niet vergeten dat onze Benjamins dit seizoen na tien matchen met een indrukwekkend saldo van 61 voor en 28 tegengoals en met 25 punten op 30, zelfs de topploegen uit onze eerste klasse veruit het nakijken geven.  Toegegeven... onze duiveltjes doen het wel iets minder goed, maar zij zijn dan ook alweer een beetje ouder en moeten zich dan ook langszaam maar zeker beginnen aanpassen om later als ze nog wat ouder geworden zijn niet al te veel uit de toon te vallen bij het niveau van onze eerste ploeg... "
   

schreef toendertijd onze reporter ter plaatse over deze ongetwijfeld unieke gebeurtenis in het reeds rijke voetbalverleden van KMJ FC ZICHEM dat na een mindere periode in 2008 en de eerste helft van 2009,  nu toch overduidelijk opnieuw op het goede spoor zit.   Op naar de 100ste verjaardag dus van de KONINKLIJKE MARIE JOSE FOOTBAL CLUB  van ZICHEM.  

21:41 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.