28-09-09

Zond 27.09.09 : 1500u : Comp5 : VV Gelrode - KMJ FC ZICHEM 0-0

Onze spelers en vooral de supporters droomden er luidop van om VV Gelrode zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen aan te smeren, doch verder dan een droom kwam het jammer genoeg niet.

Met het gezegde "Never change a winning team" in het achterhoofd koos Trainer Kris VAN AERSCHOT voor identiek dezelfde elf die vorige week de winst pakten tegen Kortrijk Dutsel en ook op de bank was de samenstelling precies dezelfde als deze van één week geleden.   Zichem begon ook sterk aan de wedstrijd.  Al na 3 minuten een eerste actie van Jonathan JACOBS vanop de flank die voorzet . Cedric PEETERS kan aanleggen maar de bal gaat via een verdediger in corner.  Een hoekschop waarop Steven HEYLEN kan koppen, maar de keeper tikt opnieuw in corner.  Deze keer komt de bal op het hoofd van Wout VERMEEREN maar zijn bal gaat naast . 

gelrode zichem actie 3

Even later een mooie actie van het drietal Dean VETS - Pascal VAN DIEST en Kevin WOUTERS,  waardoor Dean kan doorgaan maar de keeper is net ietsje sneller op het leer.  Aan de overkant waait een ver schot van de thuisploeg niet eens zo ver naast de kooi van Nico JANSE.  Even later een corner van Gelrode zonder veel gevaar ware het niet dat de botsende bal tegen de hand van Kevin komt . Even appel voor penalty maar de scheidsrechter heeft hier geen oren naar.  Een paar minuutjes later kijkt Wout nog tegen een gele kaart aan voor een stevig ingreep . Adriaan BOVYN wordt mooi aangespeeld maar de bal maakt zo'n rare capriolen dat Adriaan er niet goed meer bij kan. "Verdomme kloteveld" was zijn luidkeelse samenvatting voor deze actie.  Een vrije trap van Dean komt laag tegen de grond scherp op goal, waar de beslissende tik richting goal komt er net niet.   Een snelle tegenactie van de thuisploeg spat uiteen op de onderkant van dwarslat.  Ook de laatste actie van deze eerste helft is voor de thuisploeg.  Een vrije trap wordt door Nico in corner gewerkt.  De hoekschop valt voor de slof van een vrijstaande thuisspeler maar die mist deze reuzekans.  Hoog tijd om te gaan rusten en laat ons hopen dat we in de tweede helft een wakkerder Zichem zullen te zien krijgen. 

gelrode zichem actie 4

Koen NIJS komt in de ploeg voor deze tweede helft voor Dean VETS.  Net als in de eerste helft is de eerste kans voor Zichem.  Een corner valt voor de slof van één van de bezoekers maar ook hij mist nog.  Even later wordt Cedric foutief gestopt. De vrije trap van Koen wordt nipt gemist door onze topscorer Pascal en ook de inglijdende Steven raakt de bal niet.  In de 16de minuut komt Koen BRANDERS in de ploeg voor Lucas PUTSEYS die vandaag overduidelijk niet in zijn beste dagje was.  Een verre uittrap van Nico in de loop van Adriaan die de bal mooi meepakt met een Maradonna handje, maar van deze arbiter mocht dat blijkbaar niet.  Dankzij een mooie dribbel van Koen NIJS die wel hard wordt aangepakt door de thuisverdedigers, komt Adriaan in een schietpositie maar zijn poging wordt afgeblokt.  Met nog een klein kwartiertje te gaan komt Didi MATTHEUS tussen de lijnen voor Jonathan.  Kevin passt tussen twee verdedigers door naar Adriaan, maar de keeper zat er  goed tussen.  Koen Branders toont zich in de zestien maar hij wordt omringd door twee verdedigers en weg kans.  Met nog een paar minuutjes te gaan kan ook Gelrode toch nog eens voor gevaar zorgen maar zij besluiten gelukkiglijk naast.   Aan de overkant een vrije trap van Wout die wordt doorgetikt door Koen Nijs, maar dan wordt de actie afgefloten voor buitenspel.  Gelrode krijgt in de laatste minuut nog een comer, maar ook nu geen echt doelgevaar.

gelrode zichem actie 1 pascal adry
Zo eindigde deze ontmoeting op een scoreloos gelijkspel en pakt Gelrode alweer een puntje voor eigen volk, terwijl onze jongens die voor de aftrap toch stiekem op meer gehoopt hadden, teleurgesteld met één puntje terug naar huis moesten.  We zouden het misschien op het pattattenveld van de thuisploeg kunnen steken, maar ik vrees dat we de reden voor deze prestatie toch ook nog op een ander vlak zullen moeten gaan zoeken. 

gelrode zichem  einde

Maar laat ons hopen dat iedereen hieruit toch iets geleerd heeft naar de toekomst toe. De titel van "slechtste ploeg van t land", die dit Gelrode vijf jaar geleden nog met zich meedroeg, was ook vorig seizoen niet echt meer van toepassing toch...    en voor zover in het voetbal er ooit een tijd zou geweest zijn dat een wedstrijd al vooraf gewonnen was, wel dan is deze nu goed en wel voorbij. Zonder de onvoorwaardelijke inzet van iedereen op het terrein en dat gedurende de volle 90 minuten - ja zelfs tegen een zogenaamd zwak broertje uit de reeks - zijn er in het voetbal immers al lang geen punten meer te rapen.   Hopelijk kunnen we volgend week uit een heel ander vaatje tappen.

ploegsamenstelling    1. Nico JANSE  /   8 Wout VERMEEREN  /  21 Lucas PUTSEYS  ( 61ste min. Koen BRANDERS (9)  )   / 17 Steven HEYLEN   /    7 Bob  BIELEN  /     15 Jonathan  JACOBS  (78ste min. Didi MATTHEUS ( 2 )  )  /  10 Kevin WOUTERS  /  22 Dean VETS  ( 45ste min. Koen NIJS (11)  /  20  Cedric PEETERS  /  12 Adriaan BOVYN  en  16 Pascal VAN DIEST  /  overige wisselspeler : Pieter VAN DE WEYER  

geel kaart  :  14de min  Wout VERMEEREN

doelpunten  :  geen

21:22 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.