05-10-09

Zon. 4.10.2009 : Comp 6 : KMJFC ZICHEM - FC Rapide Wezemaal B 1-0

Voor deze zesde wedstrijd van het seizoen kregen onze jongens in de Kwalijkstraat het bezoek van nieuwkomer Rapide Wezemaal B.  Tijdens een oefenwedstrijd half augustus in Wezemaal werden we door datzelfde elftal nog met zware 5-1 cijfers opnieuw naar huis gestuurd.  In de competitie loopt het blijkbaar toch iets minder vlot want dit Wezemaal telt op dit ogenblik net evenveel puntjes als wijzelf. Maar toch hebben zij tot op heden de minst gepasseerde verdediging van reeks zodat het voor de Zichemse prijsschutters beslist geen makkelijke match beloofd te gaan worden.

Trainer Kris VAN AERSCHOT moest vakantieganger Steven HEYLEN missen en ook Jonathan JACOBS die last heeft van zijn enkel moest vanop de zijlijn toekijken. Dit brengt een paar kleine verschuivingen teweeg terwijl de vrijgekomen plaatsjes ingenomen worden door Koen BRANDERS en Peter KEUNINCKX .

Het is Zichem dat al van bij de aftrap duidelijk het initiatief neemt. In de 3de min schuift Kevin WOUTERS een bal tussen de verdediging door in de loop van Cedric PEETERS maar de pass van Cedric komt niet waar hij het zelf graag had gewild. Een paar minuutjes later een ver schot van Pascal VAN DIEST maar de bal waait naast. Dan was het opnieuw de beurt aan de Zichemse youngsters Kevin en Cedric maar ook nu wordt de laatste pass onderschept door de flashie keeper van Wezemaal. Daarna kan Adriaan BOVYN op goal afgaan met een verdediger op zijn hielen, maar ook nu zit het niet echt mee.  In de 16de min wordt Adriaan foutief afgestopt. De vrije trap van Dean VETS wordt gelost door de keeper maar niemand is gevolgd om de klus af te maken. 

actie zichem wezemaal 1

Dan nog eens een kans voor Pascal maar ook nu gaat zijn poging naast.  Al in de 23ste minuut moet Cedric vervangen worden door Koen NIJS.   Het was wachten tot in de 26ste minuut voor het eerste gevaar van de bezoekers, na een misstapje van Wout VERMEEREN maar keeper Nico JANSE zit er goed tussen. Aan de overzijde wordt de pas ingevallen Koen NIJS diep gestuurd die met een beetje geluk in balbezit blijft,  maar ook nu komt de laatste voorzet niet op de juiste plaats .  Meteen daarna een supersnelle tegenactie van de bezoekers en de bal knalt tegen de paal en daar komen we goed weg.  Een mooie actie van Dean, die via Pascal en Adriaan terug in balbezit komt, maar het schot van Dean wordt door een verdediger van de lijn gered. Daarna een knappe actie van Adriaan die passt voor goal maar Koen Nijs kon er net niet bij.  Aan de andere kant dan weer wordt een schot van een bezoekende aanvaller afgeblokt door Wout. Vlak daarna een vrije trap voor Wezemaal laag over de grond mar Nico kan het leer pakken voor een aanstormende aanvaller.  In de 42ste minuut alweer een mooie actie van Adriaan die voorzet maar een duikende Pascal kan er net zijn hoofd niet tegenzetten. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft komt nog van de bezoekers en na wat geharrewar voor de kooi gaat Nico goed plat en moet hij al zijn lengte benutten om nog bij de bal te komen.  Zo gaan ze dan ook rusten met de 0-0 op het bord.

actie zich wezem 2
 

Na de rust komt Kurt GEYSKENS in de ploeg voor Peter KEUNINCKX.  Nu zijn het de bezoekers die meteen het gaspedaal stevig ingeduwd hadden.  In de 4de minuut kan Nico met de voet redding brengen en Wout werkt de rebound in corner.  Een paar minuten later moet Nico alweer al zijn kunnen tonen om een ver schot van de bezoekers in hoekschop te werken. Aan de andere kant speelt Pascal de bal door naar Adriaan maar zijn schot gaat nipt naast.  Maar ook Wezemaal blijft gevaarlijk opzetten en nu moet Nico alweer in de voeten van een aanvaller.  In de 14de min een corner van Ken Nijs laag over de grond tot bij Dean maar de keeper pakt. Aan de andere kant een fout van Bob BIELEN in de zestien en appel voor strafschop, maar de arbiter wuift het Wezemaalse protest weg. Aan de overkant een mooie actie van Dean die breed legt op de mee opgerukte Lucas PUTSEYS maar ook zijn schot gaat naast.  Op het halfuur alweer een mooie aanval van Zichem langs Pascal - Dean en Adriaan maar meer dan een corner levert dat echter niet op.  In de 33ste min komt Wezemaal nog eens gevaarlijk opzetten en de bal waait tot twee keer toe voor de Zichemse kooi, maar gelukkig staat daar niemand op de goede plaats om af te werken.  Een vrije trap landt op het hoofd van Koen BRANDERS maar zijn klopbal gaat naast. Na een inworp is het dan de beurt aan Adriaan maar zijn schot waait hoog over.  Met nog iets meer dan 5 minuten te gaan stuurt Kevin een bal diep op Dean. Hij schakelt de laatste verdediger uit, maar dan gaat de keeper goed in zijn voeten.  In de 87ste minuut een actie vanop de Zichemse linker flank en de voorzet wordt door onze topscorer Pascal VAN DIEST voorbij de Wezemaals keeper getikt en 1 - 0 . 

actie zichem wezem 3

Nog drie minuten op de klok en nu maar hopen dat we de drie punten kunnen thuishouden.  Het zouden drie superlange minuten worden en trainer VAN AERSCHOT probeert nog wat kostbare seconden te laten wegtikken door in de 92ste minuut Didi MATTHEUS in te brengen voor Dean. En even later keek de scheids dan toch op de klok en na 94 minuten maakte hij er dan toch een einde aan. 

Zo blijven de 3 punten al voor de tweede keer op rij thuis in Zichem en klimmen we op naar een knappe zevende stek in de algemene rangschikking. Een blik op de rangschikking leert ons trouwens ook dat dit Zichem na amper zes wedstrijden al evenveel punten behaalde dan vorig jaar op het hele seizoen.  En dan willen we het voor ene keer nu eens niet hebben over de puntjes die we in Motbroek en thuis tegen de Keiberg hebben laten liggen...

Waar gaat dat eindigen...  ???

PLOEGSAMENSTELLING :  1 Nico JANSE (Kapt) - 8 Wout VERMEEREN - 7 Bob BIELEN - 21 Lucas PUTSEYS  - 5 Peter KEUNINCKX (46ste min  Kurt GEYSKENS (3) -  10 Kevin WOUTERS  -  20 Cedric PEETERS (23ste min Koen NIJS  (11 ) -  22 Dean VETS  ( 92ste min. Didi MATTHEUS  )  -  9 Koen  BRANDERS  -  12 Adriaan  BOVYN  -  16 Pascal VAN DIEST

DOELPUNT :  87ste min.  1-0  Pascal VAN DIEST  

17:40 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.