13-10-09

Zon 11.10.2009 : Comp 7 : KMJ FC ZICHEM - Betekom 3 - 1

In tegenstelling met wat het uiteindelijke resultaat zou kunnen doen vermoeden waren het de bezoekers die erg scherp aan de wedstrijd begonnen waren en keeper Nico JANSE zag de bal dan ook menige keren van links naar rechts of omgekeerd voor zijn kooi passeren, maar gelukkig zonder erg.  In de 6de minuut moest Nico een paar keer grabbelen om bij het leer te komen en kwam daarbij in contact met een van de bezoekers die tegen de grond ging. De ad interim scheids wees meteen kordaat naar de stip en zo keken onze jongens al erg vroeg in de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. Nog onder de indruk van deze fel betwiste situatie moest Nico een paar minuutjes later nog maar eens al zijn kunnen tonen om een afgeweken bal alsnog uit zijn kooi te houden.  Aan de overkant een actie van Kevin WOUTERS maar zijn voorzet wordt door een verdediger in corner gewerkt.  De ideale gelegenheid om onze grote verdedigende kanonnen Steven HEYLEN en Wout VERMEEREN vooraan mee in stelling te brengen,  maar de gelijkmaker kwam er vooralsnog niet. 

actie zichem betekom 1

Dan was het de beurt aan Adriaan BOVYN die zich tussen twee bezoekende verdedigers probeerde te wurmen, maar dat was net iets teveel van het goede. Even later een mooie actie van Koen BRANDERS maar de bal ging net iets te hard om nog een mooie voorzet te kunnen geven.     Aan de overkant kom Betekom nog even dreigen met een kopbal , maar die ging vrij ver naast.   Aan de andere kant een actie van Dean VETS die op de rand van de zestien gehaakt werd en even was er appel voor een strafschop voor Zichem, maar die kwam er niet.  Koen passt naar Adriaan die de bal doorspeelt naar Kevin maar zijn schot mist de nodige preciesie.  Even later was het Kevin die Adriaan aanspeelde maar ook nu geen geluk bij de afwerking.  In de 34ste min wordt de bal ingegooid tot bij Kevin die voorzet maar er is geen Zichems hoofd dat bij het leer kan.  Een nieuwe actie van Koen die Adriaan diep stuurt, maar een van de bezoekers was net ietsje sneller bij die bal.  Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft een mooie actie van Adriaan die de bal voor doel brengt waar Pascal VAN DIEST tot twee keer toe kan afdrukken , maar telkens staan er een paar verdedigers in de weg.   Even later een mooie dribbel van Koen die Bob BIELEN bedient maar zijn poging gaat naast en ook Kevin kan nog even op goal schieten maar ook nu blokt een bezoekende verdediger het schot af.  Meteen ook de laatste kans uit de eerste helft zodat onze jongens mogen gaan rusten met een 0-1 achterstand. 

Na de rust komt Koen NIJS in de ploeg voor zijn naamgenoot Koen BRANDERS.  Al snel wordt het duidelijk dat de thuisploeg blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker.  Kevin steekt door tot bij Pascal maar een verdediger zat er goed tussen.  In de 8ste minuut is het dan eindelijk toch raak.  De nieuwe Koen speelt Kevin aan op de flank en die tikt de bal door tot bij Adriaan die voorzet en Pascal kan voor doel het leer in één tijd op de slof nemen en keihard naar binnen schieten.  Betekom komt nu nog nauwelijks echt in het stuk voor en in de 14de minuut brengt Adriaan de stand zelfs op 2-1 .  Even later krijgt ook Pascal nog een schietkans maar deze keer waait de bal naast de kooi.  Dan een één tweetje tussen Kevin en Adriaan, maar de voorzet van Kevin wordt onderschept door een roodblauwe verdediger.  

actie zichem betekom 2

In de 22ste minuut komt Lucas PUTSEYS een zieke Dean VETS vervangen.  Even leek het er op dat Zichem na die voorsprong wat gas ging terugnemen en we noteren dan ook meteen een paar acties van Betekom. Een eerste keer stopt Nico de verre voorzet uitdagend en erg zelfzeker met de borst voor een aanstormende aanvaller.  Even later moet Nico zich alweer erg lang maken om een schot met de vingertoppen in corner te werken en ook een kopbal van één van de bezoekers werd makkelijk geplukt door onze Zichemse goalie.  

p v dAan de overkant alweer een schot van Pascal dat door de bezoekende keeper in corner gewerkt wordt. Een corner genomen door Cedric PEETERS die door Pascal mooi werd binnen gekopt en zo staat het dan met nog een tiental minuutjes te gaan plots 3-1 . De zesde seizoenstreffer al voor onze topschutter Pascal VAN DIEST .  

Betekom kan nog even komen opzetten en na een foutje buiten de zestien deze keer, mogen zij nog even proberen op een vrijschop, maar de bal waait hoog over. De laatste kans uit deze wedstrijd is nog voor Adriaan, maar ook nu tikt de keeper de bal in corner.

Een mooie wedstrijd alweer voor de Zichemse supporters want niettegenstaande deze vroege achterstand op penalty is Zichem er vandaag blijven voor gaan zodat zij er nu al voor de derde opeenvolgende keer in geslaagd zijn om voor eigen volk de drie punten thuis te houden.

Dankzij deze nieuwe overwinning staat Zichem momenteel zelfs op een gedeelde vijfde plaats in de algemene rangschikking.

Ook de twee komende weken speelt Zichem op eigen terrein in de Kwalijkstraat en hopen we dat ze diezelfde lijn nog even kunnen blijven doortrekken...

PLOEGSAMENSTELLING :  1. Nico JANSE (Kapt ) -  8 Wout VERMEEREN - 7 Bob BIELEN - 17 Steven HEYLEN -  3 Kurt GEYSKENS -  20  Cedric PEETERS  -  10 Kevin WOUTERS - 9 Koen BRANDERS (46ste min. Koen NIJS  (11 )  -  22  Dean VETS  (67ste min. Lucas PUTSEYS (21)  -  12  Adriaan BOVYN  -  16 Pascal VAN DIEST  /  overige wisselspelers : Tim JORDENS en Didi MATTHEUS

DOELPUNTEN  : Eerste Helft :  6 min 0-1 Betekom op penalty  Tweede helft : 53ste min. 1-1 Pascal VAN DIEST -  59ste min  2-1  Adriaan  BOVYN  -  79ste min.  3-1  Pascal VAN DIEST 

 

00:15 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.