24-01-10

Zond 24.01.2010 - 15.00u : Kortrijk Dutsel - KMJ FC ZICHEM 2-2

KMJ FC ZICHEM kwam op het veld van Kortrijk Dutsel niet verder dan een 2-2 gelijkspel en moet voorlopig even de rol lossen want de rechtstreeks concurrenten slaagden er allemaal wel in om de drie punten te pakken.

KMJ ZICHEM die het vandaag zonder topscorer Pascal Van Diest moesten doen die op skiverlof was, kwamen dankzij treffers van Dean Vets en Steven Heylen wel op een 0-2 voorsprong.

uitsluiting jordens kortrijk dutselDe uitsluiting van laatste man Tim Jordens zorgde echter voor de kentering van de match, want de vrije trap die daarop volgde zorgde de thuisploeg voor de aansluitingstreffer en met elf tegen tien slaagde Kortrijk Dutsel er ook nog in om de gelijkmaker tegen de netten te prikken. 

Alweer spijtig puntenverlies dus in deze eerste partij van de terugronde, want als je 0-2 voor komt, mag je de zege toch nooit meer uit handen geven.  Een voorval dat de Zichemse supporters een beetje een deja vu bezorgd, denken we maar even terug aan het niet zo geslaagde seizoensbegin tegen hekkensluiter Motbroek waar we ook al een 0-2 voorsprong uit handen moesten geven. 

Hopelijk kunnen we volgende zondag tegen Gelrode wel de volle buit in eigen huis houden.

19:11 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-10

NIEUWE START NA EXTRA LANGE WINTERSTOP

Na een toch wel extra lange winterstop - eentje die zijn naam dit jaar trouwens alle eer heeft aangedaan - kan er morgen eindelijk nog eens gespeeld worden. 

De eerste matchen van de terugronde tegen Motbroek, Keiberg en Langdorp konden door de besneeuwde velden niet doorgaan en komen pas later aan bod op de kalender.

Een goede zaak voor onze eerste ploeg ?? of toch niet ???                                

Als we even naar de huidige rangschikking kijken toch niet meteen de moeilijkste tegenstrevers...   maar hoe verklaren we dan dat we in de heenronde tegen diezelfde drie ploegen een bijzonder slechte seizoensstart hebben gehad met amper 2 schamele puntjes op 9 .

Nu mogen we deze drie matchen lekker overslaan en kunnen we meteen beginnen tegen Kortrijk Dutsel. De ploeg waartegen we onze eerste van een mooie reeks overwinningen hebben laten optekenen en dat op een moment dat zij nog geen enkele wedstrijd verloren hadden en zelfs nog geen enkele tegentreffer te slikken gekregen hadden.  

Onze jongens scoorden twee keer en stuurden de bezoekers van Kortijk Dutsel dus naar huis met hun eerste tegendoelpunten en hun eerste nederlaag van het seizoen.

Laat ons hopen dat we morgen in Kortrijk Dutsel evengoed kunnen doen en zodoende 2010 en de tweede seizoenshelft goed van start te gaan. 

wout vermeeren2Trainer Kris Van Aerschot kan morgen echter geen beroep doen op zijn topscorer Pascal Van Diest die maar niet genoeg lijkt te krijgen van al die sneeuwpret van de voorbije weken en meteen bij het intreden van de dooi in eigen land op wintervakantie vertrokken is. Zijn plaatsje in de spits wordt morgen ingenomen door Wout Vermeeren - onze laatste man op overschotdie het dus in de frontlinie mag proberen en maar al te graag eentje tegen de netten zou willlen prikken ter ere van zijn pasgeboren babytje dat op 12 januari jongstleden het levenslicht zag.

Wij hopen alvast dat Wout en zijn teammakkers tegen Kortrijk Dutsel de weg naar de netten zullen vinden, want de ploeg die morgen als eerste kan scoren zou wel eens de winnaar van de wedstrijd kunnen worden. De thuisploeg zit verdedigend immers vrij goed in mekaar maar is nu eenmaal niet de vlotst scorende ploeg uit de reeks terwijl Zichem zoals iedereen wel weet toch veruit de beste keeper en verdediging van de hele reeks heeft.

Hopelijk is dat morgen in Kortrijk Dutsel niet anders en kunnen we met de drie punten op zak opnieuw huiswaarts keren.

   

22:09 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |