23-04-10

Zat 17.04.2010 - 19u30 : KESSEL LO 2000 - KMJ FC ZICHEM 4-1

Na het verlies van vorige week thuis tegen nummer twee VK Holsbeek stond onze eerste ploeg zaterdagavond alweer voor een zware opdracht met de verplaatsing naar Kessel lo 2000, de huidige nummer drie in de rangschikking.
 
Trainer Kris Van Aerschot moest het voor deze moeilijke verplaatsing stellen zonder Tim Jordens zodat Cedric Peeters als laatste man aan de aftrap verscheen.
Steve "Bizz" Heylen en Adriaan Bovyn waren opnieuw van de partij en konden hun vaste stek in het elftal opnieuw innemen.
kl zichem 1
 
PLOEGSAMENSTELLING :  1 Nico Janse ( Kapt ) - 20 Cedric Peeters ( 46ste min. Wout Vermeeren ) - 17 Steve Heylen - 18 Jurgen Den Hond - 7 Bob Bielen ( 30ste min. Johan Sterckx ) - 21 Lucas Putseys  -  9 Koen Branders - 10 Kevin Wouters - 12 Adriaan Bovyn ( 69ste min Peter Keuninckx ) 11 Koen Nijs  - 16 Pascal Van Diest
 
Zichem begon sterk aan de partij en de eerste kansjes waren voor de bezoekers, maar toch was het Kessel lo dat al na amper acht minuten de 1-0 op het bord brachten.
Dankzij een penalty kon de thuisploeg in de 24ste min. hun voorsprong nog verdubbelen, al zat Nico wel heel erg dicht bij het leer.
Even voor de rust maakte Kessel lo er met een afstandschot zelfs nog 3-0 van.
Na tien minuten in de tweede helft lag een misverstandje tussen Wout en Nico aan de basis van een te makkelijke 4-0 maar gelukkig kon Koen Nijs een kleine tien minuten later met een mooi afstandschot de eerredder tegen de netten knallen en zo de 4-1 eindstand vastleggen .
 
DOELPUNTEN  :  Eerste helft   :    8ste min.   1 - 0  Bart  Flion
                                              24ste min.   2 - 0  Thomas Wellens ( penalty )
                                              41ste min.   3 - 0  Edwin  Bellis  
                     Tweede helft  :    55ste min;  4 - 0  Bert  Flion 
                                               62ste min.   4 - 1   Koen "Kunks" NIJS
 
WEDSTRIJDVERLOOP
 
3°   een hoekschop voor Zichem via Adriaan en de bal komt via Koen Branders bij  Koen "Kunks" Nijs maar zijn schot gaat naast
kl zichem 1 vrije trap kunks
6°   een vrije trap van diezelfde Kunks gaat hoog over de kooi van de thuiskeeper
8°   een eerste kans ook voor de thuisploeg en een beetje tegen de gang van het spel in meteen ook al de 1-0 op het scorebord
9°  de naar het  midden doorgeschoven Bob wordt foutief gestopt.
    de vrije trap van Lucas op het het hoofd van Pascal maar de keeper staat op     de goede plaats
10°  een thuisspeler gaat een paar mannetjes voorbij maar zijn schot gaat naast
12°  Kessel lo komt nog eens, over de flank deze keer, maar het schot vanuit een te schuine hoek gaat over
14°  nieuwe vrije trap voor Zichem op het hoofd van de Bizz deze keer, maar de bal wijkt af en gaat naast
15°  Jurgen wordt bij een duel geraakt en gaat neer maar gelukkig zonder erg
19°  nieuwe corner van Adriaan laag genomen tot bij PAscal maar het leer botst tegen een verkeerd been
21°  mooie aanval van Zichem vertrekt bij Adriaan en via Lucas en Kunks terug tot bij Adriaan die kan afdrukken, maar de keeper pakt
23°  even later alweer een mooie Zichemse aanval maar ook nu komt de gelijkmaker er niet
kl zichem kunks pascal
24°  aan de overkant daarentegen krijgt de thuisploeg een penalty.  Nico kiest de goede kant en raakt het leer nog even aan, maar kan toch niet verhinderen dat Kessel lo hun voorsprong verdubbelde
25°  een mooie aanval van de thuisploeg over de flank, maar Nico brengt redding en corner.
Een corner die ineens op de slof genomen wordt, maar Nico staat op de goede plaats om het bananenschot af te weren, maar moet het leer wel lossen. De rebound is echter voor  de Zichem en het gevaar is geweken
26°  Bob gaat over de flank maar een misverstandje met Kevin na een dubbele één-twee maakt  jammer genoeg een voortijdig einde aan deze mooie actie
27°  een kopbal van de thuisploeg kaatst tegen de dwarslat en de rebound wordt naast getrapt
28°  een voorzet richting Pascal maar de keeper is net ietsje sneller op het leer
29°  mooie aanval van Kessel lo maar ook nu wordt deze reuzenkans nog gemist. Zou de thuisploeg dan toch hun topscorer Raf Van Beek een beetje missen ?
30°  Vervanging  :  Johan "Stekke" Sterckx in voor de geeblesseerde Bob Bielen
35°  meteen een mooie actie van de pas ingekomen Stekke over de flank maar meer dan een hoekschop zat er niet in
38°  mooie actie van Adriaan maar zijn pass naar Kunks komt niet meer aan
41°  een goed geplaatst schot vanuit de tweede lijn verrast onze keeper en gaat naast de paal  binnen en 3-0
42°  aan de overkant stuurt Lucas de Kunks weg richting keeper maar zijn schot gaat nipt naast  de verste doelpaal.
44° verre uittrap van Nico naar Pascal, maar een verdediger kan wegkoppen alvorens Pascal kan schieten
45°  laatste kans van deze eerste helft was nog voor Kessel lo maar hun schot gaat nipt over.
kl zichem  actie 1
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Vervanging : Wout Vermeeren (8) voor Cedric Peeters  (20)
48°  eerste kans van de tweede helft is voor Kunks maar ook nu geen geluk bij de afwerking
54°  korte terugspeelbal van Koen Branders naar keeper Nico, maar hij kan toch nog ontzetten  voor de aanstormende thuisspelers
55° botsing van Bizz in de zestien en even appel voor een nieuwe strafschop, maar de scheids laat begaan.
Maar het gevaar was nog niet helemaal geweken want een botsing tussen keeper Nico en zijn nieuwe laatste man Wout zorgt ervoor dat het leer vrij komt en een goed gevolgde huisspeler kan zo de 4-0 veel te makkelijk gewoon naar binnen trappen.
58°  hoge op het eerste zicht ongevaarlijke hoge bal van Kessel lo valt onder de lat, maar Nico kan nog in hoekschop tikken
kunks 262° een verre knal van Kunks en de thuiskeeper laat zich helemaal verrassen en de eerredder  is meteen een feit  4-1
66°  corner voor Zichem wordt door Adriaan op de keeper gekopt
69° vervanging :  Peter Keuninckx ( 13 ) in voor Adriaan Bovyn ( 12 )
70°  nieuwe corner op het hoofd van Bizz
71° Kevin stuurt de Stekke weg richting keeper die heel ver uit zijn kooi komt en kan wegwerken
72° een nieuwe poging van Kessel lo wordt door Nico in twee tijden gestopt.
74° Stekke kopt door tot bij Pascal maar het is nog even wachten op een nieuwe goaltje van onze prijsschutter
78° Kunks probeert het nog een keer maar nu zat er een voetje van een verdediger tussen en gaat zijn poging in hoekschop
79° Appel bij de thuisploeg voor een overtreding van Peter maar de scheids fluit niet en Kevin kan alleen achter de bal aan richting goal, maar ook nu was de keeper ietsje sneller op het leer
83° Pascal legt de bal opzij voor Kevin die kan schieten maar deze poging gaat ver naast
84° een nieuwe poging van Kessel lo niet eens zo ver naast de verste paal
85° Lucas stuurt Kevin weg langs de flank die kan voorzetten tot bij Pascal maar zijn schot  wordt afgeblokt en meer dan een corner zat er niet in. 
kl zichem actie 2
 
Meteen ook de laatste kans van de wedstrijd en dus geen stunt van dit Zichem in Kessel-lo dat nu de buren van de Keiberg ziet voorbijgaan met als inzet de vijfde stek in de rangschikking. 
 
Maar laten we nog niet alle hoop opgeven want Keiberg moet nog drie keer uit naar leider Aarschot en ditzelfde Kessel lo terwijl ook Gelrode op hun eigen terrein aan de Leuvensteenweg beslist geen makkelijke prooi is. In de weg Messelbroek ontvangen zij ook nog Wezemaal.
Zichem daarentegen heeft - op papier althans - een iets makkelijkere kalender met thuismatchen tegen Gelrode en hekkensluiter Rillaar Sport en uit bij Houwaart en Betekom.
Deze laatste is trouwens één van onze rechtstreekse concurrenten die ook nog aanspraak kunnen maken op deze vijfde plaats.
 
U merkt het, in tegenstelling met was u wel zou kunnen denken is het seizoen nog niet gedaan.
Het beloofd dus nog een spannend seizoenseinde te gaan worden...

17-04-10

Zat 17.04.2010 - 19u30 : KMJ FC ZICHEM te gast in KESSEL LO 2000

Straks is de eerste ploeg van KMJ FC ZICHEM te gast bij KVC KESSEL LO 2000. De huidige nummer drie in de algemene rangschikking .

In hun rangen ook de topscorer van de reeks, Raf VAN BEEK die ondertussen al 25 stuks achter zijn naam heeft staan. Goed voor een gemiddelde van één goaltje elke match. Tijdens de heenwedstrijd in Zichem hadden we hem gedurende 85 minuten niet of nauwelijks aan de bal gezien, maar dan schilderde hij een vrije trap mooi voorbij het muurtje en onze keeper tegen de netten. 

Zo kon Kessel-lo in extremis nog een gelijkspel uit de brand slepen. Een resultaat waarmee we gezien het matchverloop toen, niet echt tevreden konden zijn.  Vandaag liggen de kaarten iets anders want als je straks bij de nummer drie op hun eigen terrein een puntje kan gaan wegkapen, is dat mooi meegenomen.

Hoog nodig ook want ondertussen zijn onze vrienden van de Keiberg - die na de winterstop aan een indrukwekkende reeks bezig zijn - al op gelijke hoogte gekomen en ook Betekom komt gevaarlijk dicht in de buurt.

Trainer Kris VAN AERSCHOT moet vandaag Tim JORDENS missen, maar Steven "Bizz" HEYLEN is achteraan wel opnieuw beschikbaar en ook Adriaan BOVYN was terug op training aanwezig. 

Afwachten wat het zal worden straks maar laat ons hopen dat onze eerste ploeg vandaag in Kessel lo nog eens voor een leuke stunt kunnen zorgen.

 

16:45 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-10

Zon 11.04.2010 - 15.00u : KMJ FC ZICHEM - VK Holsbeek 0-3

Onze eerste ploeg is er zondag tegen de huidige nummer twee VK Holsbeek niet in geslaagd om net als tijdens de heenmatch voor een stunt te zorgen.
 
Trainer Kris Van Aerschot moest  voor deze afspraak wel de geblesseerde Adriaan Bovyn missen terwijl Steven "Bizz" Heylen op weekend was en Jonathan Jacobs geel geschorst aan de kant moest blijven.
Daarentegen kon hij wel opnieuw beschikken over Koen Branders en Dean Vets die er vorige week tegen Langdorp niet bij waren.
 
PLOEGSAMENSTELLING :  1 Nico Janse ( Kapt ) - 6 Tim Jordens ( 62ste min. Tim Van Hoeck  ) - 7 Bob Bielen ( 80ste min. Johan Ceuppens )  -  5  Jurgen Den Hond  - 21 Lucas Putseys- -  9 Koen Branders - 10 Kevin Wouters - 12 Johan "Stekke" Sterckx  ( 62ste min. Dean Vets (22 ) - - 20 Cedric Peeters  -  11 Koen Nijs  -  16 Pascal Van Diest
Bank :  Jeroen Boeckx
 
Zoals algemeen kon verwacht worden was Holsbeek gedurende zowat de hele wedstrijd de betere ploeg tegen een Zichem dat toch een paar vaste pionnen moest missen.
zich holsb corner H 1
Toch was het wachten tot Zichem vlak na de rust tot tien man herleid werd toen Cedric Peeters werd uitgesloten, vooralleer zij hun veldoverwicht ook echt in cijfers konden omzetten.
Het was dankzij een licht toegekende strafschop dat de bezoekers na 10 minuten in de tweede helft de 0-1 op het bord brachten.  Nauwelijks twee minuten later werd een hoekschop mooi ingekopt en stond het al 0-2 en op het halfuur ging één van de bezoekers alles en iedereen voorbij - keeper incluis en kon op die manier de 0-3 eindstand vastleggen.
 
DOELPUNTEN  :  Eerste helft   :  geen
                      Tweede helft  :  55ste min.  0 - 1  Kevin  COX  ( penalty )
                                              57ste min.  0 - 2  Maarten  ANTHOON
                                              75ste min.  0 - 3  Floris DE KEYZER
 
KAARTEN     25 ste min.  Tim  JORDENS  ( geel  )
                   50 ste min.  Cedric  PEETERS  ( rood )
 
WEDSTRIJDVERLOOP
 
  2°  Vrije trap Koen "Kunks" Nijs niet eens zo ver over de kooi van de bezoekende doelman
Zichem Holsbeek Nico pakt voor MO
 
 3°  mooie actie van de bezoekers maar eerste nationale zaalvoetballer Mo Bachiri krijgt het leer op het nochtans mooie Zichemse grasveld gelukkiglijk niet goed onder controle om af te werken
  9°  een nieuwe actie van Holsbeek maar Tim gaat er achteraan een eerste keer stevig tegenaan en weg gevaar
21° alweer een knappe aanval van de bezoekers met een voorzet voor goal waar een aanvaller alleen  voor Nico opduikt maar ook nu komt Zichem goed weg want hij schiet hoog over
23° bij de volgende actie van Holsbeek is het deze keer Lucas die er stevig tegenaan moet.
Hij krijgt een vrije trap tegen die door Nico met de vingertoppen over de lat wordt geduwd
25° Het kon niet blijven duren en bij een nieuwe Holsbeek aanval kijkt Tim al vrij vroeg in de match tegen een gele kaart aan
26° de vrije trap van de bezoekers verdwijnt niet eens zo ver naast de doelpaal naar buiten
zich holsb vrije trap H
28° corner voor Holsbeek wordt naast gekopt
34° een nieuwe actie van de bezoekers levert hen nogmaals een hoekschop op
36° deze keer proberen zij het met een afstandschot dat door keeper Nico in corner gewerkt wordt
39° dan was het nog eens de beurt aan de thuisploeg maar Kunks schiet op de bezoekende keeper
40° een nieuwe corner voor Holsbeek en alweer even warm voor de kooi van Nico
41° voorzet naar Koen Branders en appel voor hens bij de talrijke en luidruchtige Holsbeek supporters, maar de scheids laat begaan, maar deze actie zou verder niet voor gevaar zorgen
 
Laatste actie van de eerste helft en niettegenstaande de zware belegering van de bezoekers gaan we met een vleiende 0-0 naar de kleedkamers.  De buit is al voor de helft binnen, maar of we ook nog zo'n tweede helft gaan overleven is toch wel zeer de vraag
zich holsb corner h 2
 
47° Holsbeek komt alweer en de bal gaat een paar keer van links naar rechts over en weer voor de kooi maar in tegenstelling tot vorige week gaat de bal er deze keer niet in.
50° opstootje aan de zijlijn tussen een bezoekers gesteund door zijn supporters dicht in de buurt en Cedric Peeters die van de scheids plots een rode kaart onder zijn neus geduwd krijgt en van de scheids en we citeren letterlijk  "naar de finale van Parijs-Roubaix mag gaan kijken" .
Een veelbesproken voorval tijdens en ook nog na de match, zodat de scheids uiteindelijk met een lege maag via een zijuitgang uit het Zichem stadion verdween
51° Vrije trap van Holsbeek gevolgd door een kopbal over de lat
55° de scheidsrechter die nu helemaal kleur bekend fluit een zeer lichte strafschop voor de bezoekers die zo'n cadeautje uiteraard niet laten liggen en de 0-1 op het bord te zetten
57° corner voor de bezoekers die aan de eerste paal knap wordt ingekopt en meteen staat het 0-2 
59° een kansje aan de overzijde langs Koen Branders maar een verdediger kan tussenbeide komen
60° nieuwe kans voor Holsbeek maar Nico komt stevig tussen
62° vervanging :  Dean Vets ( 22 ) in voor Johan "Stekke" Sterckx ( 12 )
                         Tim Van Hoeck  in voor Tim Jordens ( 6 ) die bij elke actie gevaar loopt een tweede gele kaart te krijgen
67° Nico moet alweer ver uit zijn kooi bij een nieuwe actie van Holsbeek
75° ook bij de volgende actie van de bezoekers moet Nico alweer ver uitkomen, maar deze keer is  onze goalie ietsje te laat en kan de aanvaller hem ontwijken en de 0-3 tegen de netten tikken
78° de volgende poging van Holsbeek waait voorlangs
80° vervanging  :  Johan Ceuppens ( 4 ) in voor  Bob Bielen ( 7 )
81° Nico moet alweer al zijn kunnen tonen op een kopbal van één van de bezoekers
82° aan de andere kant kan ook onze topscorer Pascal Van Diest nog even voor gevaar zorgen maar  de bezoekende keeper is net iets sneller bij het leer
 
Ook bij deze kans zat het dus niet mee voor de thuisploeg zodat de partij op 0 - 3 eindigde.
Neem daarbij nog de rode kaart van Cedric en dan weet je al meteen dat dit zo'n wedstrijd was om zo snel mogelijk te vergeten.
 
edinson paredesToch was het zondag na afloop van de match niet allemaal negatief nieuws dat er te horen was. De postieve noot kwam er dank zij de aanwezigheid van niemand minder dan Edinson PAREDES ( een erg beweeglijke en vlot scorende spits komende van het grote tot de verbeelding sprekende FC BARCA.... ( zie foto )... euh  ... VC Bekkevoort en Scherpenheuvel Sport ) die zijn transfer kwam afronden en waaraan iedereen die voetballend Zichem een warm hart toedraagt volgend seizoen ongetwijfeld heelwat voetbalplezier zullen beleven. 
 
Maar alvorens het zo ver is, moet er eerst volgende zaterdag gespeeld worden op Kessel-lo, de nummer drie in de rangschikking. Meteen ook één van de laatste kansen dit seizoen om nog eens voor een echte stunt te zorgen.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

23:48 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-10

Zon 11.04.2010 - 15.00u : ZICHEM ontvangt de nummer 2 VK Holsbeek

Vandaag ontvangt KMJ FC ZICHEM aan de Kwalijkstraat met VK Holsbeek, de huidige nummer 2 in de algemene rangschikking.

De beste ploeg ook van  het seizoensbegin, want iedereen weet ongetwijfeld nog dat zij ongeslagen aan de leiding stonden tot zij in de heenronde datzelfde KMJ FC ZICHEM op bezoek kregen en met 0-1 hun eerste nederlaag van het seizoen te verwerken kregen.

Hopelijk kan onze eerste ploeg vandaag nog eens opnieuw stunten tegen Holsbeek.

Het zal zeker geen makkelije opdracht worden want Holsbeek scoort gemiddeld net geen drie goals per match.  Zo namen Kevin COX ( 15 treffers ) - Ken VANDENBROECK (11 stuks ) en Floris DE KEYZER ( 9 goals )  het merendeel hiervan  voor hun rekening.  Ook achterin wordt er sterk verdedigd zodat het vandaag zeker niet de makkelijkste wedstrijd zal worden voor onze voorhoede met Pascal VAN DIEST en Koen "Kunks" NIJS.

Daarenboven moet trainer Kris VAN AERSCHOT het vandaag stellen zonder de geblesseerde Adriaan BOVYN en ook Steven "Bizz" HEYLEN - die vorige vrijdag jarig was - is op verrassingsweekend en zal er dus niet bij zijn.  Jonathan JACOBS tenslotte pakte vorige zondag zijn derde geel en moet dus vandaag ook noodgedwongen aan de kant blijven.   Hun plaatsen worden ingenomen door Johan "Stekke" STERCKX en Jurgen DEN HOND - die er ook vorige week al bij waren - en ook Dean VETS is terug uit vakantie. 

Wij kijken er alvast naar uit en hopen op een kijkstuk zoals twee weken geleden tegen de leiders in Aarschot die het helemaal niet makkelijk hadden met een gemotiveerd Zichem. Aangezien dit Holsbeek op alle vlakken nu net ietsje minder is dan de leiders uit Aarschot zit er straks inderdaad misschien een nieuwe stunt in en houden we met een beetje meeval de drie punten in eigen huis.

  

 

11:48 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-10

Zon. 4.4.2010 : 15.00u KMJ FC ZICHEM - VC Langdorp 2 - 2

Op Paaszondag moest de eerste ploeg voor eigen volk de wei in voor de
inhaalmatch tegen VC Langdorp.
Gezien de huidige positie van beide ploegen in de algemene rangschikking
beslist een haalbare kaart, maar vergeten we niet dat we tijdens de heenmatch
in Langdorp met zware 4-2 cijfers onderuit gingen.
 
Trainer Kris Van Aerschot kon vandaag niet beschikken over Steven "Bizz"
Heylen die geel geschorst was terwijl ook Koen Branders er niet kon bij zijn.
Dean Vets was nog met vakantie en dus noodgedwongen een aantal nieuwe
gezichten bij de vijftien geselecteerden voor vandaag.
 
Zo kwamen Jonathan Jacobs en Jurgen Den Hond aan de aftrap
 
Ploegsamenstelling : 1 Nico Janse ( Kapt ) - 6 Tim Jordens - 7 Bob Bielen
- 4 Jurgen Den Hond - 15 Jonathan Jacobs ( 88ste min. Tim Van Hoeck ( 8 )
21 Lucas Putseys - 20 Cedric Peeters - 10 Kevin Wouters - 12 Adriaan Bovyn
( 38ste min. Johan Sterckx (14) - 11 Koen Nijs  - 16 Pascal Van Diest
Bank :  Pieter Sterckx - Jeroen Boeckx 
 
Niettegenstaande een handjevol kansen voor de thuisploeg was het toch
wachten tot in de 35ste minuut alvorens Adriaan Bovyn zijn knappe soloactie
zelf kon afronden met een harde knal en de 1-0 voorsprong op het bord zette.
Meteen na de herneming trapte Kevin Wouters op de paal en tot overmaat van
ramp viel meteen daarna aan de overkant de gelijkmaker en 1-1.
Op het halfuur kan Koen Nijs op aangeven van Kevin Wouters de thuisploeg
opnieuw op voorsprong schieten en 2-1.
Enkele minuten later gaat Pascal Van Diest na een verre uittrap van keeper
Nico Janse alleen op de bezoekende keeper af, maar deze kan tot eenieders
verrassing onze topscorer toch het scoren beletten. 
Geen verlossende 3-1 dus, wel integendeel want bij de volgende actie lukken
de bezoekers na een snelle tegenactie wel de 2-2 .
Dat werd meteen ook de einduitslag en dus alweer onverwacht puntenverlies
voor de thuisploeg
 
Doelpunten Eerste helft  :  35ste min.  :   1 - 0   Adriaan Bovyn
                     Tweede helft :  48ste min;   :  1 - 1  Ward Verdeyen
                                            74ste min.  :  2 - 1  Koen Nijs
                                            78ste min.   :  2 - 2  Gert Jan Vannerum 
 
Kaarten      :    Lucas Putseys  ( geel )
                       Bob Bielen ( geel )  71ste min.
                       Jonathan Jacobs ( geel )  76ste min.
                       Koen Nijs  ( geel )  78ste min.
 
Wedstrijdverloop          
 
  2° de thuisploeg begint goed aan de match langs Pascal maar meer dan een
      corner houden zij aan deze eerste actie niet over
zich lang vrije tap zichem kunks
  3° fout op Koen "Kunks" Nijs niet zo ver buiten de zestien.
      de vrije trap knalt in de muur en de rebound is voor Kevin die een paar man
      passeert maar zijn voorzet komt niet waar hij het graag had gewild
  4° mooie tegenactie ook van de bezoekers maar Bob kan wegwerken
  8° Pascal gaat door en legt breed op Kunks maar zijn schot gaat naast
12° Kevin voorzet van op rechts deze keer, kan teruggekopt worden door Kunks
      in de loop van Pascal maar zijn schot gaat net over
16° Lucas stuurt Jona weg, maar een bezoekende verdediger kan nog tussen
      komen en werkt de bal naar buiten
19° verre ingooi voor Langdorp maar de kopbal gaat ver naast de kooi van Nico
20° voorzet van Adriaan wordt compleet gemist door een bezoekende
      verdediger waardoor ook Kevin de bal niet echt vol kan raken om te schieten
22° Kunks zet voor en Pascal kan op de keeper afgaan, maar meer dan een
      corner leverde deze actie niet op
zich lang corner zichem 1ste
zich lang corner zichem 1ste h

27° Adriaan kan aanleggen vanop een afstand maar een paar metertjes naast
32° Pascal wordt hard aangepast en een vrije trap. Cedric trapt maar meteen
      gefloten voor buitenspel
34° snelle actie van Langdorp. Nico komt ver uit en trapt rustig buiten
35° aan de andere kant wandelt Adriaan op zijn gekende manier alweer voorbij
      een paar mannetjes en deze actie wordt mooi afgerond met een harde knal
      en zo brengt hij de 1 - 0 op het bord.
zic lang 1-0  a
zich lang 1-0 b

36° voorzet van de mee opgerukt Jurgen kan verlengd worden door Pascal in de
      richting van Kevin maar een Langdorp-verdediger kan nog net bij het leer en
      weg kans
38° vervanging : Johan "Stekke" Sterckx ( 14 ) in voor Adriaan Bovyn ( 12 )
      Nee, jammer genoeg geen vroege applausvervanging voor de man die
      helemaal alleen voor de 1-0 had gezorgd, maar noodgedwongen want Adriaan
      ondervond nog altijd hinder van die stevige trap die hij vorige week in Aarschot
      incasseerde en hij vorige week ook al voortijdig moest vervangen worden.     
      En dan zijn het uitgerekend die van Aarschot die de Zichem verdedigers de
      slagers noemen...
      Zijn ze dan al vergeten waar en door wie Tim Van Hoeck vorig seizoen voor
      meer dan één jaar van het veld getrapt werd ???     
44° mooie actie van Lucas en Pascal, die niet het gewenste vervolg kende door
      een klein misverstandje tussen beide spelers
 
Meteen ook de laatste actie van de eerste speelhelft zodat we met een
bescheiden voorsprong even mogen gaan rusten
 
47° meteen na de herneming een mooie actie van de Stekke met een voorzet
      voor goal maar het schot van Kevin spat uiteen op de paal.
48° geen 2-0 dus voor Zichem, doch wel integendeel want Langdorp kent aan de
      overzijde meer geluk en tikt de 1 - 1 gelijkmaker tegen de netten.
      Een voorzet van op de flank waar Nico niet goed bij kan en de rebound over
      alles en iedereen naar binnen.
      Een tegendoelpunt dat de bezoekers leek vleugels te geven want de
      komende twintig minuten was het al Langdorp wat de klok sloeg :   
54° ver schot van Langdorp vanuit een schuine hoek botst raar voor Nico maar
      hij kan het leer nog in corner werken
59° alweer een mooie actie van de bezoekers maar ook hier halen ze enkel een
      corner uit
      Een hoekschop die maar nipt naast gekopt wordt
68° alweer een mooie aanval van Langdorp maar deze poging gaat ver naast
70° Hoog tijd voor de thuisploeg om zich ook nog eens te tonen en het is Kunks
      die gaat over de flank, maar een voorzet komt er niet meer want de laatste
      Langdorp verdediger was er net iets te veel aan
71° aan de overkant kijkt Bob tegen een gele kaart aan
74° een voorzet van Kevin tot bij Kunks die de 2 - 1 naar binnen knalt
z l geel voor Jona
76° gele kaart ook voor Jonathan Jacobs, zijn derde van het seizoen,  die
      hierdoor volgende week tegen Holsbeek een weekje mag rusten
nico verre uittrap zich lang pascal met verd maarten

77° verre uittrap van Nico in de loop van Pascal die alleen op de bezoekende
      keeper afgaat...   maar deze keer zat het niet mee voor onze topscorer
      want de keeper kan met de voeten redding brengen.
78° geen verlossende 3 - 1 dus en net zoals in het begin van deze tweede helft
      lukken de bezoekers er dan meteen daarna wel in om de bal tegen de netten
      te krijgen.
      Na heelwat geharrewar voor de Zichemse kooi. Een schot vanop rechts
      waait voorbij. De rebound vanop links waait ook voorbij alles en iedereen,
      maar dan kent Langdorp toch die meeval dat de rebound vanop rechts
      opnieuw, wel voorbij alles en iedereen in goal gaat en dus 2 - 2
78° gele kaart ook voor Kunks
81° actie van Stekke tot bij Lucas die kan voorzetten tot bij Cedric maar hij krijgt
      de bal niet goed onder controle
82° vrije trap van Langdorp over de lat geduwd door Nico.
      een corner gevolgd door een knappe omhaal, die al even spectaculair nog
      gepakt werd door Nico , maar ondertussen was er ook al gefloten voor
      buitenspel
87° nog een aanval van de bezoekers die in hun enthousiasme om eventueel
      alsnog de drie punten mee naar huis te pakken, de bal zelfs uit de handen
      van onze keeper in doel trappen.  Maar de scheids keurt dit doelpunt
      terecht af wegens fout op de keeper
88° vervanging  :  Tim Van Hoeck ( 8 )  in voor Jonathan Jacobs ( 15 )
90° een corner van de laatste hoop voor Zichem die op de slof wordt genomen
      door Jurgen maar de bal gaat naast
 
Alweer onverwachts puntenverlies dus voor onze eerste ploeg die ondertussen
de hete adem van Betekom en - veel erger nog - ook deze van de buren van
de Keiberg in hun nek voelen.
 
Er zal dus nog keihard moeten gestreden worden voor dat laatste plaatsje in
de top vijf, maar daar kunnen we volgend week door Holsbeek de drie punten
afhandig te maken, al een eerste stap in de goede richting zetten misschien.. 
 

00:13 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-10

Paaseitje te pellen met VC Langdorp op Paaszondag

Op Paaszondag krijgt de eerste ploeg van KMJ FC Zichem het bezoek van VC Langdorp.

Een inhaalmatch die normalerwijze half januari op de kalender stond, maar toen omwille van de slechte weersomstandigheden niet is kunnen doorgaan. 

Tijdens de heenronde ging Zichem in Langdorp nog met zware 4-2 cijfers de boot in. Meteen het hoogtepunt van het seizoen voor dit VC Langdorp, die de rest van het seizoen nooit meer vier keer in één match konden scoren. Dat uitgerekend tegen de ploeg die na de heenronde de minst gepasseerde verdediging had.  Momenteel zijn zij zelfs de minst scorende ploeg van de hele reeks met amper 27 stuks uit 23 wedstrijden.

Als we de heenmatch natuurlijk even van naderbij bekijken, had de thuisploeg die avond wel de nodige meeval. Want bij de 1-0 werd een fout op onze keeper niet bestraft en bij twee van de drie andere goals, waren het de Zichemse verdedigers die keeper Nico op het verkeerde been hadden gezet.

Na drie matchen stond Zichem dan ook met amper 2 puntjes op 9 niet zo best in de rangschikking, om dan na afloop van de heenronde toch op slechts 1 puntje van de leiders terug te komen.

We hebben vandaag dan ook nog een stevig (paas)eitje te pellen met de bezoekers van VC Langdorp en het is dan ook de bedoeling dat we vandaag de drie punten in eigen huis houden.

09:17 Gepost door cw in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |